Miljø- og teknikudvalget modarbejder klimaplanen

Debat
Tirsdag 20. oktober 2020 kl. 09:00

Miljø- og teknikudvalget modarbejder klimaplanen


Læserbrev af Frida Valbjørn Christensen, medlem af Randers byråd, Enhedslisten.

På dagens møde i miljø- og teknikudvalget skulle den kommende infrastrukturplan for Randers kommune vedtages til offentlig høring.

Punktet endte i en totalt nederen beslutning.

På trods af, at byrådet for et år siden vedtog, at der skal udarbejdes en klimaplan, der følger parismålene, har miljø - og teknikudvalget vedtaget en infrastrukturplan (til offentlig høring), der stikker i den helt modsatte retning.

Projekter til gavn for privatbilismen har højeste prioritet, mens der ikke er levnet meget plads til cykelisme og kollektiv transport. Udvidelse af E45, andre vejudvidelser og klimabroen er fortsat det vigtigste for udvalgsflertallet.

I Enhedslisten er vi klare i spyttet. Løsningen på problemet er en gennemgribende forbedring af forholdende for cykellisterne og brugerne af kollektiv transport. Hvis ikke der sker noget i nærmeste fremtid, vil antallet af biler på vejene blive ved med at stige.

Udvalget har åbenbart intet i mod at reklamere med flotte grønne planer, men når det kommer til konkret handling er de grønne fingre totalt lammet.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.