Mere snerydning - eller mangel på samme

Debat
Mandag 6. december 2021 kl. 10:00

Mere snerydning - eller mangel på samme
Privat Foto


Af Jeanette Jensen, Spentrup

Mere snerydning - eller mangel på samme

En køretur fra Spentrup til Randers var noget af en oplevelse lørdag eftermiddag. Trehøjevej - en af de store forbindelsesveje fra Spentrup til Landevejene - mindede mest af alt om en dårlig vedligeholdt grusvej.

Selv 20 km/t var ikke nok til at føle man kom sikkert frem på grund af store kørespor i sneen, der nu var blevet til is. Flere steder var der så store huller i isen/sneen ned til asfalten, at man frygtede for bilens forskærm. Og jeg har fået at vide, at der er i hvert fald to bilister der har fået smadret enten forskærm eller ødelagt styretøjet på strækningen.

Man fristes til at spørge: Har politikerne glemt Spentrup? En by med ( i følge wikipedia - jeg har ikke selv talt efter) knap 2400 indbyggere? Fredag fra kl 7 til 15 var forholdene på vejene omkring byen så slemme, at Midttrafik droppede at lade byens busrute 235 køre igennem byen!

Søndag var der så småt ved at komme gang i snerydningen, da en gummiged var i gang med at fjerne sne og is fra vejene, men det var også onsdag snestormen rasede, altså 4 dage senere begynder man at køre vejene ordentligt farbare. Flere steder har private været ude at skovle med håndkraft, for at bilerne kunne komme igennem.

På turen indtil Randers mødte vi en ambulance med udrykning på Trehøjevej på vej ind mod Spentrup. Vi mødte den også på vej tilbage mod Randers stadig med udrykning. Jeg er glad for det ikke er mig, som lå bagi, havde det dårligt og havde brug for hjælp, samtidig med at man skulle igennem en rystetur pga dårligt ryddede veje.

Nu tales der om mulig sne til hele landet sidst på ugen - lad os håbe Randers Kommune bliver færdig med at rydde vejene omkring Spentrup og har lært lektien inden da…

For god ordens skyld: Billederne er taget af mig, som var passager i bilen, der i øvrigt var forsynet med nye vinterdæk og havde en erfaren chauffør bag rattet!




Privat Foto



Privat Foto


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.