Marinehjemmeværnets Musik- og tamburkorps bliver 70 år

Danmarkidag
Tirsdag 13. august 2019 kl. 11:00

Marinehjemmeværnets Musik- og tamburkorps bliver 70 år

Det fejrer de ved en koncert og reception på Randers Kaserne fra kl. 1330 på lørdag d. 17. august.

I blandt gæsterne er bla. Borgmesteren, Julemanden (Randers egen julemand) og Chefen for Marinehjemmeværnet.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.
Musikkorpset øver Kavelerivej 9, 9800 Randers i morgen d. 13/82019 fra kl 1930-2130.

Hvem:
Marinehjemmeværnets Musik- og Tamburkorps er et musikkorps, som rummer et brassband, et tamburkorps og et lille jazz orkester. Både brassband og tamburkorps øver hver tirsdag aften fra kl 1900 til kl 2200 på Randers kasserne, Kavalerivej 9, 8930 Randers NØ.

Brassbandet:
Brassbandet er 70 år og er i dag Danmarks ældste, stadig eksisterende Hjemmeværnsorkester. Deres særkende er engagement, fælles ansvar og kammeratskab. De lægger vægt på kvalitet og dybde i deres musik.

Tamburkorpset:
Tamburkorpset består af 20 musikere i alderen 18-60 år, alle på forskellige niveauer fagligt og personligt. Det er en lille sammentømret flok, der elsker at spille musik og lege med rytmer. Der spilles på lille-, stor-, tenortromme, fløjte, lyre og trompet i tamburkorpset. Marinehjemmeværnets tamburkorps er den eneste af sin slags i landet og er et ungt korps på 19 år.
Jazzorkestret:

Jazzen er ikke så gammel, som jazzgenren. Det er en nyere opstået gruppe i musikkorpset og består af 4-5 musikere, der samtidig spiller i bassbandet.

Arrangementer:
Musikkorpset løser hvert år et antal officielle opgaver for Marinehjemmeværnet i både ind- og udland, med marchture, koncerter, parader og små tattoo opvisninger!

Der er hovedvægt på de militære- og maritime arrangementer. Det er eks. parader, nationale helligedag og diverse havne arrangementer. Ved de maritime arrangementer er det oftest for at gøre reklame for Marinehjemmeværnet sammen med den flotille som har et skib/ aktivitet i denne havn.

Vi har hvert år kalenderen fyldt med masser af spændende arrangementer som nationaldag i Norge, besøg på flådestation i Tyskland, jubilæer og koncerter f.eks. på Kastellet i København eller et smut til Bornholm. Derudover spilles der til indvielse og overdragelse af bla. marinefartøjer, hvor der er kongelige eller andre spændende personer til stede.
Der afholdes endvidere et årligt seminar et sted i Danmark, hvor musikken er i centrum. Sociale arrangementer er der også plads til - for uden sammenhold fungere musikken ikke.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.