Mænd overrepræsenteret i feltet af randersborgere

Søndag 12. august 2018 kl. 18:09

Mænd overrepræsenteret i feltet af randersborgere
Simon Justesen, Søren Møllers Gade 21A, 8900 Randers C.
LÆSERBREV Af Simon Justesen, Søren Møllers Gade 21A, 8900 Randers C.

Stort tillykke til Årets Randersborger. Det må være noget ganske specielt at vinde titlen. Nu er det bestemt ikke, fordi jeg har lyst til at forklejne noget i den udnævnelse, men helt generelt, når jeg kigger på Randers Kommunes liste over udnævnelser, så er der noget, der springer i øjnene hos mig. Man skal meget, meget langt tilbage for at finde en kvinde på listen. Faktisk skal man helt tilbage til 1999, hvor Lise Bisballe vandt prisen.

Det er snart 20 år siden. Jeg undrer mig, og taler rent ud af posen her: Det lugter langt væk af, at man forfordeler mænd i udvælgelsesprocessen.

Jeg er da slet ikke i tvivl om, at der også har været kvinder med i opløbet - det håber jeg - men listen over vindere taler sit tydelige sprog rent statistisk.

Så spørger jeg bare helt enkelt: Når nu der er den her overrepræsentation af mænd blandt kandidaterne til titlen, var det så ikke en idé for udvælgelseskomitéen at lave en kønsopdelt kåring, når det nu tilsyneladende er svært for kvinder at komme i betragtning til titlen?

* Se listen over Årets Randersborger - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



https://omkommunen.randers.dk/fakta/årets-randersborger/


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.