Lytte-Lamaerne skal give børn tryghed

Randers
Onsdag 26. februar 2020 kl. 18:00

Lytte-Lamaerne skal give børn tryghed


I Selvhjælp Randers’ børnegrupper mødes børn, som har det svært. Det kan være mobning i skolen, forældrenes skilsmisse, sygdom i familien, eller måske barnet har mistet en forælder, søskende eller bedsteforælder. For nogle, kan det være svært at føle sig tryg og åbne op for dét, som er svært. Derfor lancerer Selvhjælp Randers ”lytte-lamaer”, som skal give børnene tryghed – både når de sidder i gruppeforløbene, men også når de er i skolen eller hjemme. Lamaen kan nemlig følge med overalt, og den er altid klar på at lytte, når der er noget, som er svært.

Bamser findes i alle former og farver, men netop denne bamse er speciel. Den er nemlig udviklet specielt til børnene i gruppeforløbene hos Selvhjælp Randers.

”Det er utrolig vigtig at børnene føler sig trygge. Det gør vi rigtig meget for i forvejen: fx har vi indrettet et af vores lokaler specielt til børnegrupperne, med klare farver og områder til aktiviteter. Med Lytte-lamaerne ønskede vi at give børnene ekstra tryghed i grupperne, men også noget de kan tage med sig hjem eller i skolen, eller hvor de nu synes at det er svært. Det er et lille minde om at det er ok at være den man er, føle som man gør, og at man godt må tale om det der er svært. Det er vores dygtige medarbejder Anja S. Kristensen der er ide kvinden bag ’LytteLama´. Anne-Mette Leervad kristensen har hæklet den første prototype. Jeg er virkelig stolt af mit personale”, Majbritt Bargsteen, Daglig leder af Selvhjælp Randers.

Selvhjælp Randers er en lokal non-profit forening, som tilbyder gruppeforløb og enesamtaler til børn, som har det svært. I gruppen møder barnet andre børn i samme situation, som kan genkende de problematikker barnet selv oplever. Sammen med gruppen, ledet af de frivillige gruppeledere, får barnet redskaber til at mestre deres situation.

Majbritt Bargsteen, Daglig leder af Selvhjælp Randers.

63 frivillige hæklere på en weekend!
Et kort opslag på Facebook bredte sig hurtigt rundt, og resulterede i at 63 frivillige havde meldt sig under fanen da medarbejderne hos Selvhjælp Randers mødte ind på kontoret om mandagen.
”Det er simpelthen gået så stærkt. Indtil nu har 27.111 set opslaget, og det er blevet delt 89 gange. Derudover har vi allerede fået over 60 frivillige hæklere, modtaget 2 garnsponsorater og 1 donation til at købe garn for. Det er helt fantastisk, og vi er utrolig stolte og taknemmelige for den flotte modtagelse og opbakning vores LytteLama har fået”, Anja S. Kristensen, Kommunikations- og Administrationsmedarbejder hos Selvhjælp Randers.

De 63 frivillige hæklere inviteres til et infomøde torsdag d. 19. marts, hvor der fortælles mere om projektet, og man kan møde hinanden. De frivillige kan vælge at sidde hjemme eller at deltage i en hyggelig hækle gruppe i Selvhjælp Randers’ lokaler.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.