Løber Omann og hans følgesvende fra regningen?

Fredag 6. april 2018 kl. 07:55

Løber Omann og hans følgesvende fra regningen?
Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal.
LÆSERBREV Af Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal.

Det blev 5/4-18 med dommen i Randers ret klart, at det daværende flertal (V+DF) anført af borgmester Claus Omann Jensen (V) handlede ulovligt, da de gennemførte omkonstitueringen i byrådet Juni 2015. Her blev Daniel Madie (C), Bjarne Overmark (BL) og Kasper Fuhr (VL) frataget deres poster.

Ingen var dengang i tvivl om, at det handlede om at hævne sig for uenigheder om skolestrukturen og det faktum, at Konservative ønskede at støtte velfærd i landdistrikterne gennem stærke lokale skoler.

Jeg tror ikke hovedkræfterne bag ulovligheden Claus Omann Jensen og Anders Buhl Christensen (V) var i tvivl om, at de gik imod både lovens ånd og bogstav. Heller ikke Frank Nørgaard (DF) kan have været i tvivl.

Jeg har fra dag ét støttet Daniel Madie, Overmark og Fuhr i deres krav. Hvis denne omkonstituering kunne gennemføres lovligt, ville enhver skriftlig aftale i forbindelse med kommunalvalg være aldeles værdiløs. Enhver borgmester ville så i fremtiden kunne fyre sit parlamentariske flertal efter forgodtbefindende.

Der står nu en række spørgsmål tilbage. De tre fyrede politikere har alle lidt væsentlige økonomiske tab – burde disse ikke kompenseres økonomisk på rimelig måde?

Med den tabte retssag er der havnet en regning hos Randers Kommune – hvem skal betale den? Skal der gøres økonomisk krav gældende mod de hovedansvarlige? Bør der ikke gives en uforbeholden og officiel undskyldning til de tre skadelidte politikere?

Som selvstændig erhvervsdrivende bliver jeg stærkt irriteret over, at Claus Omann og hans følgesvende nu bare løber fra regningen – den skal betales af skatteyderne. Havde jeg fyret en medarbejder uretmæssigt i min virksomhed, var jeg naturligvis blevet idømt bod, lønbetaling e.t.c. Kan man bare misbruge sin magt og begå ulovligheder uden omkostninger, så længe det foregår på skatteydernes regning?

Jeg mener, som minimum bør de tre skadelidte politikere kompenseres økonomisk, og som minimum bør Randers Kommune kræve at Claus Omann Jensen (V), Anders Buhl Christensen (V) og Frank Nørgaard (DF) betaler kommunens omkostninger til retssagen af egen lomme. I øvrigt på samme måde som Daniel Madie, Overmark og Fuhr skulle have betalt af deres egen lomme, hvis retssagen var gået dem imod.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.