Lejlighedsbeboere i Randers risikerer at havne i forsikringsknibe

Forside
Onsdag 22. maj 2019 kl. 14:00

Lejlighedsbeboere i Randers risikerer at havne i forsikringsknibe

TYVERI FRA KÆLDER OG LOFT: Vælger tyven at tømme kælderrum eller loftsrum, så er man på den, hvis særlige værdifulde ting forsvinder.

De er nemlig ikke dækket af indboforsikringen. Derfor opfordrer GF Forsikring lejlighedsbeboere i Randers til at være særligt opmærksomme.

Nyder man byens puls og mange tilbud, så betyder det ofte en mindre bolig. I lejlighederne i Randers er mange derfor afhængige af de ekstra kvadratmeter i lofts- eller kælderum som praktisk buffer til opbevaring. Men man skal være opmærksom på forsikringen, hvis man gemmer værdifulde ting væk i kælder eller på kvist.

- Et kælderrum er nemt at komme uforstyret til og derfor er det med forsikringens øjne beregnet til opbevaring af ting uden større værdi, fx aflagt tøj, legetøj og julepynt, men også barnevognen som ikke nemt kan være i lejligheden. Desværre sker det jævnligt, at tyveri fra lofts- og kælderrum ikke kan dækkes, fordi tingene er for værdifulde til at blive opbevaret her, fortæller Anders Rask Pedersen fra det kundeejede selskab GF Forsikring.

Det må du have på loftet
I forsikringsverdenen beskriver man værdifulde genstande som 'særligt privat indbo', og det er ting som fx antikviteter, kunst, fotoudstyr, tv, hifi og elektronisk udstyr.

- Det er nok de færreste, der tænker over, at noget indbo er mere værdifuldt end andet. Det er fx ikke en god ide at gemme pelsen og skindjakken væk til næste vinter i kælderrummet. Særligt privat indbo er også fx vinsamlinger. Så selvom kælderrummet måske tilbyder både plads og den rette temperatur, er det altså i forhold til forsikringen ikke en god ide, forklarer Anders Rask Pedersen fra GF Forsikring, der bl.a. har kontor i Randers.

Almindelige ting må gerne opbevares i lofts- eller kælderrum, der er tilknyttet lejligheden, og her kan man godt få hjælp fra forsikringen, hvis tyven har været på besøg.

Forsikringen dækker kun begrænset
Hvis man får indbrud i lofts- eller kælderrummet, skal man ud over særlige værdifulde ting også være opmærksom på, at indboforsikringen de steder dækker begrænset. Maksimalt dækkes typisk op til 2-5 % af den samlede indboforsikringssum alt efter om der er tale om 'simpelt tyveri' og 'indbrudstyveri' . Hvis ens forsikring er sumløs, så skal man i stedet kigge efter en konkret sum i betingelserne og ikke en procentsats.

Den begrænsede forsikringsdækning er en god huskeregel, når man overvejer, hvilke ting der skal sættes væk i lofts- eller kælderrum, og vælger man at købe plads til opmagasinering et helt tredje sted, så skal man altid kontakte sit forsikringsselskab for at høre, hvordan man er dækket.

Er man i tvivl om en genstand betegnes som særligt privat indbo eller ej, så opfordrer GF Forsikring i Randers til, at man kigger i sine betingelser og taler med sit forsikringsselskab.© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst