Laura vil være juniorleder

Randers
Fredag 25. marts 2022 kl. 08:00

Laura vil være juniorleder
Laura (i midten) er ved at uddanne sig til Juniorleder. Her er hun i gang med gruppearbejde i et klasseværelse på Vestervangsskolen i Randers // foto: Ulrik Burhøj Jepsen


Af Carina Kondrup

Laura vil være juniorleder

Hver mandag bliver Laura, der går i 9. klasse på Vestervangsskolen i Randers, undervist i ledelse, markedsføring og virksomhedsdrift. Det gør hun som en del af juniorlederuddannelsen, hvor hun skal lære at drive en fodboldklub.

Juniorlederuddannelsen giver elever fra grundskolen mulighed for at snuse til det, der sker bag kulisserne i en fodboldklub. Som en del af uddannelsen, der er et valgfag for 9. klasseelever, skal de arbejde med markedsføring, budgettering og mange andre ting, som man normalt ville forbinde med undervisning på handelsgymnasiet og de videregående uddannelser.

- Det er ret mange ting eleverne skal igennem på et højt niveau. De laver forretningsplaner, SWOT-analyser, personas og andre ting, der hører til på et højere uddannelsesniveau, forklarer John Witting, der er leder af Fodboldlinjen Randers og sammen med undervisere fra Tradium HHX gennemfører undervisningen med de unge lederaspiranter.

Laura Hviid Stenholt er glad for det høje niveau. Hun synes især, selve det at skulle lave sin egen klub er spændende. Her får de nemlig prøvet at lave alt fra Twitter-profiler til at bestille trøjer til de fiktive spillere.

- Vi bliver undervist i grupper, hvor vi skal lave vores egen fiktive fodboldklub. Vi skal styre alt fra tøj til økonomi. Nu er vi blandt andet ved at se på, om vores klub kan holde, altså økonomisk. Det er meget spændende, fortæller Laura, der også stolt kan fortælle, at deres klubs økonomi holder.

En del af fodboldlinjen

Juniorlederuddannelsen er en del af Fodboldlinjen i Randers, hvor unge kan træne fodbold i sammenhæng med deres skolegang. Det er også grundet denne linje, at Laura er gået i gang med at blive juniorleder. For havde undervisningen ikke taget udgangspunkt i fodbolden, så er hun ikke sikker på det havde været noget for hende.

- John sagde, at vi skulle tage den her juniorlederuddannelse. Det synes jeg lød meget spændende og da vi begyndte, så var det endnu mere spændende, end jeg troede. Jeg tænkte bare, at der her er noget, jeg virkelig skal og noget, jeg vil arbejde meget på. At lave sin egen klub, det er jo en drøm nærmest, siger Laura, der dog også er blevet interesseret i selve ledelsesdelen.

Færdigheder til fremtiden

Uddannelsen som juniorleder kan være et godt fundament for at arbejde videre med området. Det kan de unge blandt andet gøre, på SportLeadership linjen på Tradium HHX. Her kan de studerende på HHX kombinere kærligheden for sport med en nysgerrighed på ledelse. Alt imens de også får de fag, der skal til, for at de efter tre år kan kalde sig studenter og eksempelvis læse til jurist, revisor, journalist og meget mere.

Laura regner dog med at gå en noget anden vej, der dog også inkluderer en uddannelse på Tradium. For når hun er har bestået 9. klasse, så vil hun gerne være frisør. Men også i dette fag, kan hun bruge kompetencerne fra juniorlederuddannelsen. For som frisør skal du også kende din målgruppe, vide hvordan du markedsfører dit produkt og, for nogle, have kendskab til, hvordan du driver din egen butik.

- Jeg skal faktisk starte på EUD, som frisør. Jeg kan rigtigt godt lide at lave hår, så det bliver fedt. Men jeg tænker helt sikkert jeg kan bruge juniorlederuddannelsen i fremtiden, blandt andet hvis jeg vil læse videre, eller når jeg skal søge læreplads, fortæller Laura.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.