Langå sorterer affald til UG

Fredag 8. april 2016 kl. 09:14

Langå sorterer affald til UG
Jørgen Niemann - en glad affaldschef.
Randers Kommunes affaldskontor har fået foretaget en analyse af det indsamlede organiske affald fra områderne Langå og Ulstrup. Affaldschef Jørgen Niemann har en stor tak og ros til alle borgerne.

Affaldskontoret har nu fået foretaget en analyse af det indsamlede affald, og resultatet ser rigtigt godt ud. Der blev analyseret på godt 24 ton organisk affald, og heraf var kun 10 procent frasorteret ikke-organisk affald.

”Det er et rigtigt fint resultat, når man tænker på, at ordningen er rimeligt ny. Det var først i november, at borgerne i de to områder begyndte at sortere det organiske affald fra. I det hele taget er udrulningen af ordningen gået rimeligt smertefrit. Borgerne i Langå og Ulstrup er gået på med krum hals, og de erfaringer vi har gjort os i her, er blevet indarbejdet i den videre udrulning af ordningen i postnumrene 8940 og 8960”, fortæller affaldschef Jørgen Niemann.

Han tilføjer, at når ordningen er fuldt udnyttet, vil den betyde en reduktion på 6000 ton udledt CO2 om året i Randers kommune, ligesom den for vores afgrøder nødvendige fosfor bevares i kredsløbet i stedet for at blive brændt af. Det er gode nyheder både for økonomien og for miljøet.

”Det positive resultat af analyser og den gode feedback fra det første område, der har sorteret organisk affald, giver en god energi i arbejdet, fordi vi i fællesskab gør noget godt for miljøet,” siger affaldschefen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.