Landdistrikter i jubel over nyt lånetiltag: Styrker adgang til kapital for iværksættere og SMV'er på landet

Danmarkidag
Onsdag 19. januar 2022 kl. 15:00

Landdistrikter i jubel over nyt lånetiltag: Styrker adgang til kapital for iværksættere og SMV'er på landet
Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard. Foto: Landdistrikternes Fællesråd


Af Carina Kondrup

Landdistrikter i jubel over nyt lånetiltag: Styrker adgang til kapital for iværksættere og SMV'er på landet

Regeringens beslutning om at fjerne den nedre beløbsgrænse for vækstlån i Vækstfonden vækker stor glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der længe har kæmpet for at styrke mindre erhvervsdrivendes lånemuligheder i landdistrikterne.

Små virksomheder i landdistrikterne får nu lettere ved at søge kapital. Den nedre beløbsgrænse på 1 million kroner for såkaldte vækstlån i Vækstfonden skal fjernes, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup i et interview med Børsen tirsdag.

Beslutningen glæder formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der tidligere har gjort opmærksom på den skævvridende effekt af den høje grænse for at optage vækstlån:

- Det vækker glæde, at erhvervsministeren har lyttet til vores bekymringer om virksomheders manglende adgang til kapital i landdistrikterne. Mikrovirksomheder og SMV'erne er stærkt repræsenteret i landdistrikterne, og de har med den høje beløbsgrænse nærmest været forment adgang til fondens lån, fordi loftet på vækstlånet var sat urimeligt højt.

Selvom erhvervsministeren er tilbageholdende med at sætte et tal på den forventede effekt af ændringen, bekræfter adm. Direktør i Vækstfonden, Rolf Kjærgaard, at ændringen forventes at blive mødt med mange flere låntagere i landdistrikterne.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, er af samme opfattelse og mener, at tiltaget vil have stor effekt for væksten og udviklingen i landdistrikterne:

- At virksomheder i landdistrikterne nu får lettere ved at låne penge til nye væksteventyr vil sætte et positivt aftryk på lokalsamfundet og øge muligheden for at skabe arbejdspladser og øget bosætning i landdistrikterne, siger han og fortsætter:

- Det er dog vigtigt for mig at understrege, at den ulige adgang til kapital mellem land og by bunder i et komplekst problem, som ikke løses ved et enkelt greb. Tværtimod er der behov for, at vi de kommende år har et vedvarende fokus på at skabe bedre rammebetingelser for erhvervslivet på landet.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.