Læserbrev: Venstre lancerer en sundhedsplan for fremtiden

Debat
Søndag 28. maj 2023 kl. 17:00

Læserbrev: Venstre lancerer en sundhedsplan for fremtiden
Pressefoto Michael Aastrup Jensen


Af: MICHAEL AASTRUP JENSEN, MEDLEM AF FOLKETINGET (V), ASSENTOFT

Læserbrev: Venstre lancerer en sundhedsplan for fremtiden

Jeg glæder mig over at kunne annoncere den nye sundhedsplan, som vores regering med Sophie Løhde i spidsen i dag har præsenteret. Denne ambitiøse plan er et markant skridt fremad for vores sundhedsvæsen. I planen afsættes 5 milliarder kroner om året til sundhedssektoren. Disse midler vil gradvist blive indfaset frem mod 2030 og vil spille en afgørende rolle i at sikre, at vores sundhedsvæsen kan håndtere de udfordringer og behov, vi står over for i fremtiden. De 5 milliarder kommer oven i den finansiering, som vil følge sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger, når de kommer. De kommer også oven i regeringens styrkelse af psykiatrien med 3 milliarder samt de 2 milliarder i akutplanen for sundhedsvæsenet tidligere på året.

Af de 5 milliarder afsættes i alt 400 millioner kroner i både 2023 og 2024 til en øjeblikkelig ekstraordinær indsats på kræftområdet. Fremover afsættes hele 600 millioner kroner årligt til kræftplan V. Sundhedsstyrelsen vil udarbejde et oplæg, som skal forelægges regeringen i slutningen af 2024.

Ud over økonomiske tiltag indeholder denne sundhedsplan også flere vigtige initiativer, der vil gøre en afgørende forskel for patienterne. Et styrket samarbejde og finansiering af kapacitet, herunder behandling i udlandet, vil sikre, at alle danskere har adgang til den nødvendige behandling – også hvis der mangler behandlingstilbud i Danmark. Planen indeholder også en ny patientrådgivning for livstruende sygdomme, som vil tilbyde støtte og vejledning til de patienterne om deres behandlingsforløb, herunder deres rettigheder.

Vi kan også se frem til etableringen af en specialenhed, der skal fokusere på behandlingen af livstruende sygdomme. Dette initiativ vil give os ekspertise og specialisering på højt niveau, hvilket er afgørende for at sikre den bedst mulige behandling til de mest sårbare patienter. Derudover vil en forstærket model for overvågning af maksimale ventetider på kræftområdet og et pilotstudie af et nationalt screeningsprogram for lungekræft forbedre tidlig diagnosticering og behandling af kræft. Slutteligt vil ordningen for tilskud til tandpleje for kræftpatienter blive udvidet og reglerne forenkles. Dette vil lette byrden for dem, der allerede gennemgår en svær behandling, og sikre, at de kan få tilskud til behandling af tandskader efter deres sygdomsforløb.

Denne sundhedsplan er et stærkt eksempel på, hvordan Venstre arbejder for at skabe en bedre og mere retfærdig sundhedssektor for alle danskere. Med øget finansiering, fokus på kræftbekæmpelse og forbedrede patientrettigheder er vi på vej mod en sundhedssektor, der er i stand til at møde fremtidens udfordringer. Vi kan og vil skabe en bedre fremtid for danskernes sundhed.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.