Læserbrev: Opbakning til vognmændene

Debat
Tirsdag 16. maj 2023 kl. 14:00

Læserbrev: Opbakning til vognmændene
Klaus Aage Bengtson, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug


Af: Klaus Aage Bengtson, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug

Læserbrev: Opbakning til vognmændene

Intet menneske med respekt for sig selv og sine omgivelser kan være modstander af en grøn omstilling, der forbedrer klodens klima.
Nye skatter, der både forværrer klimaet og skader erhvervslivet, kan til gengæld være svært at se fornuften i.

Derfor har de vognmænd, som i denne tid protesterer mod den kommende kilometerafgift, vores fulde opbakning i landbruget. Man straffer dem, der holder samfundet i gang og fragter bl.a. fødevarer rundt. Ligesom med den bebudede CO2-afgift på landbruget rammer også denne ekstra skat produktionen af mad med det resultat, at udlandet overtager såvel arbejdspladser som udledning. Omkostningen må i sidste ende lægges på produktet i køledisken og rammer dermed forbrugeren.

Ønskes der et mindre dieselforbrug – og dén ambition er helt reel – så læg afgiften på diesel i stedet for at piske det arbejdsomme Danmark med en kilometerafgift. Og husk i øvrigt, at også når det gælder en fremtid fri for fossile brændsler, er landbruget løsningen fremfor problemet – vi kan nemlig lave brændstoffer af både halm og gylle.
© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.