Læserbrev: Konklusion om lavbundsjorde holder stadig

Debat
Lørdag 16. september 2023 kl. 12:00

Læserbrev: Konklusion om lavbundsjorde holder stadig
Niels Hauge Mikkelsen, næstformand for Bæredygtigt Landbrug


Indsendt af: Niels Hauge Mikkelsen, næstformand for Bæredygtigt Landbrug

Læserbrev: Konklusion om lavbundsjorde holder stadig

Mikkel Linnemann Johansson og Erik Kristensen fra Syddansk Universitet tilkendegiver i et læserbrev, at jeg fordrejer universitetets forskningsformidling.

Årsagen er, at jeg i et indlæg beskrev, hvordan udtagning og vådlægning af lavbundsjord kan forværre klimaet – med henvisning til bl.a. SDU’s forskningsresultat.

Jeg skal beklage, hvis jeg ikke har været helt specifik omkring detaljer vedrørende ferskvand og saltvand, da jeg omtalte undersøgelsens advarsel mod vådlægning.

Min (og i øvrigt også landbrugspressens) fortolkning af SDU-studiet holder imidlertid stadig. Professor Erik Kristensen er da også i Maskinbladet citeret for, at ”vi kan risikere, at nye vådområder slipper flere drivhusgasser ud, end de sparer os for”.

I praksis er der lagt op til vådlægningsprojekter i form af total oversvømmelse, der ifølge forskningsresultatet vil føre til mere CO2-udledning.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.