Læserbrev: Flodbyen Randers uden flod!

Debat
Onsdag 7. juni 2023 kl. 12:00

Læserbrev: Flodbyen Randers uden flod!
Pressefoto Randers Kommune


Af: Jørgen Andersen, Randers NØ

Læserbrev: Flodbyen Randers uden flod!

Om få år er Randers Havn flyttet ud af byen og længere mod øst og de forskellige virksomheders lejemål på havnen er opsagt. Efter planen skal det ledige havneområde herefter bebygges med boliger kaldet Flodbyen Randers.

Det med navnet ”flodbyen” skal tages med et vist gran salt. For i stedet for en levende flod med strømmende vand fra Gudenåen gennem Randers by, får vi i stedet et regnvandsbassin med stillestående vand uden skibstrafik og liv som er det vi værdsætter når vi besøger andre havnebyer i Danmark.

Derfor vil jeg give Peter Møller Kjeldsen fra Østbro listen fuldstændig ret, når han påpeger at vi i Randers er ved at begå en kæmpe uoprettelig fejl. Ved at afskrive os muligheden for at tilbageføre Gudenåens oprindelig løb gennem det nordlige havne bassin. Randers by opstod netop fordi Gudenåen løb igennem vores område.

”Derfor er det nu allersidste chance”! For at undgå at lave en uoprettelig brøler. Hvis vi skal redde genopretningen af Gudenåen/flodens oprindelige løb gennem Randers by. Så vi igen får en rislende å, gennem Randers by, frem for en kopi af det døde hav.

Jeg savner at alle borgere, arkitekter, byplanlæggere, miljøfolk og naturelskere der elsker Randers, om at komme på banen inden det er for sent!© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.