Kunstnerisk rejse – et indblik med udblik

Randers Festuge
Tirsdag 6. august 2019 kl. 12:00

Kunstnerisk rejse – et indblik med udblik

Nørhald Kunstforening begynder en ny sæson med et malerisk udblik. Birgit Randrup-Thomsens udstilling på Mellerup Fri- og Efterskole hedder ”Le Voyage” – rejsen.


Oftest maler Birgit Randrup-Thomsen store oliemalerier med indføjede elementer af fotos eller ting, der relaterer sig til det sted, hun maler. Hun søger at indfange stedets sjæl.

Hun har været omkring mange slags materialer i sit udtryk: akvarel, oliepastel på sort karton, silke med glasgutta og skind limet på karton. For tiden eksperimenterer hun med metalfolier og metalspray.
Oprindeligt er Birgit Randrup-Thomsen uddannet lærer med matematik og billedkunst som sine linjefag, men hun har suppleret med et hav af kurser i arkitektur, design, skulptur, masker og meget andet spændende, ligesom hun har haft større projekt- og instruktøropgaver. Hun er en del af udstillergruppen ”Den blå antilope” og har udstillet både i og uden for Randers kommune (hun har bl.a. malet en hest i ”Randers Horse Art Show”, en frø til ”Kys frøen” i Randers samt en af fuglene i
”Hald Fugleparade”).



Birgit Randrup-Thomsen kommer vidt omkring i sin udstilling. Betragteren kommer virkelig ud på en lang
rejse, der går fra Lillebælt til Kina over Grækenland til Jomfruøerne. Det er en kompositionel rejse med
farver og indblik, hvor betragteren drages ind i de steder, kunstneren formidler.

Nørhald Kunstforening udstiller værkerne i foyeren på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 18,
Mellerup, 8930 Randers NØ.

Der er fernisering lørdag d. 7. september kl. 14-16, hvor der også er en lille forfriskning samt musikalsk underholdning.

Udstillingen er åben på alle hverdage fra kl. 14 til 17, og sidste udstillingsdag er torsdag d. 3. oktober.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.