Kunstner bedrager dine øjne, snyder din hjerne og viser ting fra steder udenfor jorden

Randers
Onsdag 28. februar 2024 kl. 16:00

Kunstner bedrager dine øjne, snyder din hjerne og viser ting fra steder udenfor jorden
Multikunstner A.C. Rosmon


- Jeg må nok indrømme at jeg er på stoffer; og til gengæld kan du få specielle oplevelser ved at se på mine værker, medens du går forbi dem, siger kunstneren A.C.Rosmon, der udstiller i Kulturhjørnet i Langå fra 28/2 til 29/4, og med fernisering torsdag d 29/2 kl. 17 -18

Kunstneren A.C.Rosmon sætter din hjerne og øjne på overarbejde, når han viser sine værker hvor af, der på nogle af værkerne er brugt længere tid med nål og tråd, end med pensel og farver. Værker som både skal ses på afstand, for at opleve det optiske perspektiv og 3-D effekt; og tæt på, for at se de fysiske strukturer, som blandt andet kan være overmalede broderier og polstringerne; og så skal man lige gå forbi medens man ser, om det også er et af de mange billeder, som netop forandrer sig, når man går forbi. Selv de flade malerier kan forandre sig.

A.C.Rosmon er uddannet kemilaborant og farveriassistent, og det materialekendskab har gjort det muligt for A.C.Rosmon, at udvikle flere forskellige slags lærreder, så malerierne ikke behøves at nøjes med at være flade og firkantede. De stoffer som A.C. Rosmon er afhængig af er blandt andet stof med stræk, som f.eks. skulle bruges til cowboybukser forskellige slags hørlærred

Noget der i første omgang lignede et fejlkøb af dyrt hørstof, og som viste sig at være i Broderi-kvalitet, fik A.C.Rosmon til at brodere nogle af de nye lærreder inden de blev præpareret. Det er ikke farverne men strukturerne der er vigtige.

Hvis man tror, at man kan spare penge ved selv at lave sine egne lærred af lidt pind og stof, så kan man godt tro om igen, for selvom jeg skulle få de2 ting gratis, så er de øvrige materialer så dyre, at slutresultatet bliver dyrere end færdige kvalitetslærreder med samme ydremål. Selvom jeg ikke regner min tid ind i prisen på mine billeder, så tager det tit voldsomt længere tid at lave sine egne lærreder, end selve maleprocessen. Til gengæld giver værkerne noget helt andet end det, som et fladt firkantet lærred kan, og som man ikke bare kan male sig ud af.

A.C.Rosmon er en innovativ koloristisk eventyrsurrealist, som også kan finde på at arbejde rent abstrakt, og hvor der ikke kun snakkes om dybde ind i et værk, men også om dybdeforskelle, da enkelte værker kan finde på at række ud efter beskueren og trække vedkommende ind i et helt andet univers, som godt kan ligge uden for Jorden. A.C.Rosmon mener i hvert fald at der er Bibelsk belæg for at tro, at der er andre steder end jorden, hvor der er intelligent liv, og at hvis Lucifer ikke havde lavet oprør i himlen, så havde vi nok slet ikke eksisteret. A.C.Rosmon siger at vejret og krigene bekræfter for ham, at Bibelens forudsigelser ikke er helt hen i vejret.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.