KUNSTLab: Et kunsthold for unge

Danmarkidag
Onsdag 14. august 2019 kl. 18:00

KUNSTLab: Et kunsthold for unge

Ønsker du at dyrke, udvikle og fordybe dig i kunst og er du fyldt 15 år? Randers Kunstmuseum lancerer nu KUNSTLab et kunsthold for unge.

KUNSTLab er for dig, der er fyldt 15 år og som ønsker at dyrke, udvikle og fordybe dig i dit kunstneriske udtryk. Her introduceres du for en række kunstneriske udtryksformer; tegning, maleri, skulptur, performance, video, foto, grafik og andre former for billedskabelse. Der vil også være tid til at arbejde med dit eget individuelle udtryk. Undervisningen bliver varetaget af billedkunstner Lise Skou og kunstfagligt personale fra Randers Kunstmuseum.

"Vi skal arbejde med færdigheder og evnen til at formulere sig visuelt. Gennem undervisning, individuel vejledning og præsentation af kunstens mange udtryk, vil du opdyrke og udfordre dit eget kunstneriske sprog. Du vil afprøve en lang række udtryksformer som tegning, maleri, skulptur, performance, video, Cyantopi m.m. Undervejs vil jeg give input og indspark for at støtte udviklingen af et legende, levende, særpræget og personligt udtryk." (Lise Skou)

Vi giver dig med KUNSTLab rammer til at arbejde kreativt og et indblik i kunst, kunsthistorie, kuratering og formidling. Randers Kunstmuseums righoldige samling og særudstillinger inddrages i undervisningen og vil blive brugt som et væsentligt omdrejningspunkt. Vi vil også besøge andre aktuelle udstillinger og udstillingssteder.

Kunstworkshop
Allerede lørdag 17. august kl. 15-22 kan du få en forsmag på KUNSTLab til endagsfestivalen Break your Frame. Deltag i en kunstworkshop, hvor der skabes et stort fælles flag på ramme og mød Randers Kunstmuseum og underviser Lise Skou, der står klar til at svare på spørgsmål om det nyopstartede hold.

Billedskolens øvrige hold
Randers Kunstmuseum opstartede i 2018 Randers Kunstmuseums Billedskole for børn og unge i alderen 9-15 år. Målet har været at skabe et kunstlaboratorium centralt placeret i Randers midtby, hvor kreativ skabelse, kunstneriske teknikker, fordybelse, socialt samvær og innovative eksperimenter kan afprøves. Som en naturlig udvikling af Billedskolens allerede eksisterende hold, opstartes der nu et ungehold for 10 elever.
I september igangsættes de to allerede eksisterende hold ved Randers Kunstmuseums Billedskole. Det ene hold er målrettet børn i aldersgruppen 3.-5. klasse, det andet henvender sig til unge fra 6.-9. klasse. Hvis du går med en kunstner i maven eller bare har lyst til at være kreativ, så er der stadig få ledige pladser tilbage på billedskolens hold for unge fra 6.-9. klasse. Du vil blive introduceret for en række kunstneriske udtryksformer, og gennem kunstfaglig undervisning vil vi skabe rammerne for, at du kan eksperimentere med redskaber, materialer, medier, teknikker og udtryk.

Praktiske oplysninger
Alder: 15+ år
Tid: Tirsdag kl. 19, sept.-nov. 2019 + jan.-maj 2020 (3 timers undervisning én gang om ugen og / eller workshops)
Sted: Randers Kunstmuseums Billedskole, Kunstværkstedet, 2. sal i Kulturhuset
Antal deltagere: Max. 10
Pris: 1.500,- pr. sæson (sept.-nov.) inkl. materialer. Der kan forekomme udgifter ifm. ekskursioner ud af huset
Underviser: Lise Skou, professionel billedkunstner

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.