Kommunen: Vi har ikke fældet træer

Onsdag 29. juni 2016 kl. 14:43

Kommunen: Vi har ikke fældet træer
Den nødstedte hornugle fra Tøjhushaven. Foto: Privatfoto.
I forbindelse med den tragiske historie om den fredede hornugle, som havde taget ophold på nogle altaner i Laksegade, har netavisen RANDERSiDAG.dk stillet en række spørgsmål til Randers Kommune.

Driftsansvarlig for byparkerne under kultur- og fritidsforvaltningen, Linette Skov Andersen afviser, at der skulle være fældet træer i yngletiden:

”Mig bekendt har vi ikke fældet nogle træer, hvor der har været ugler i. Jeg har i hvert fald ikke givet bestilling på fældning af træer det seneste halve år i den park. Sidste gang var i januar, hvor der blev fældet to træer, som var til fare for sikkerheden,” oplyser Linette Skov Andersen.

Avisen har fået ny mailadresse: info@randersidag.dk

Da vi fortæller, at en beboer i området har talt med en af de medarbejdere, som angiveligt har fældet træer i parken, anmoder Linette Skov Andersen om at få yderligere spørgsmål på skrift sammen med en billeddokumentation af, nyligt fældede træer.

Vi har nu afsendt en række spørgsmål til den ansvarlige forvaltning, og afventer svarene.

Vedligeholdelse af træerne i Tøjhushaven er udliciteret til anlægsgartner og entreprenørfirmaet Forstas i Aarhus. Netavisen RANDERSiDAG.dk forsøger at finde frem til den medarbejder, som har forklaret til Marianne Hjort Sørensen, at han havde set 3–4 ugler i det træ, som de tidligere havde fældet. Den medarbejder forsøger vi fortsat at opspore.

Træfældning ulovlig i uglernes yngletid
Biolog i Dansk Ornitologisk Forening, Knud Flensted siger til netavisen RANDERSiDAG.dk, at det er ulovligt at fælde træer i ynglesæsonen.

”Hvis der er beboere, som har kendskab til, at det skulle være tilfældet skal de naturligvis gå til politiet,” fastslår han.

Christina Hermann Petersen som bor i Laksegave har været rystet over, at Randers Kommune intet har foretaget sig for at hjælpe den syge ugle, og overvejer at indgive en politianmeldelse.

* Fik du læst FOLK RASER OVER MANGLENDE HJÆLP TIL SYG UGLE - klik her.

Af RANDERSiDAG.dk

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her. Del på sociale medier. Avisen har fået ny mailadresse: info@randersidag.dk


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.