Kom til Fjordens Dag i Naturparken

Randers
Søndag 15. maj 2022 kl. 10:30

Kom til Fjordens Dag i Naturparken

Af Carina Kondrup

Kom til Fjordens Dag i Naturparken

Søndag den 22. maj står på fjordmarked, fluebinding, turbåde, rebslagning, musik og meget mere. Naturpark Randers Fjord summer af liv og aktiviteter denne forårs-søndag, som sætter fokus på den lokale naturpark, og hvor fjord-overfarten desuden er gratis.

Fem forskellige steder rundt om fjorden er der aktiviteter fra kl. 10. Dagen er arrangeret af foreningen Fjordfolket og en række lokale samarbejdspartnere med støtte fra Randers og Norddjurs kommuner.

"Naturpark Randers Fjord er en naturperle, som nemt kan blive glemt i hverdagen. Med Fjordens dag vil vi gøre borgerne opmærksomme på, at de bor i eller lige ved et skønt fjordområde, som er udløb for Danmarks største å. Det byder på rige naturoplevelser med et fantastisk fugleliv i luften, og i vandet ser man sild, sæler med mere. Så jeg vil opfordre alle til at komme og få en hyggelig dag ved fjorden, og få øjnene op for de herligheder, som ligger et smutslag eller to fra hoveddøren, siger formanden for Fjordfolket, Knud Pedersen.

Mellerup

Danmarks mindste bilfærge sejler gratis til og fra Mellerup, hvor der er flere forskellige aktiviteter mellem kl. 10 og 16. Du har mulighed for at prøve et Stand Up paddelboard eller at ro i en Travalje, Oplev markedsstemningen med smagsprøver på lokale produkter. Hos Cafe Færgestedet kan du købe mormor lagkage. Bogbussen fra Randers Bibliotek holder parkeret på området, her er der blandt andet mulighed for at binde sin egen flue til fluefiskeri. Fartøjet ’Lillebjørn’ sejler en tur på Fjorden fra Mellerup med mindst to afgange i løbet af dagen.

Voer

Der er hyggelige stemning ved færgestedet, hvor det lokale Karl og Pige Laug viser, hvordan man slår tov. At slå reb eller tov er et gammelt håndværk, som du mellem kl. 10 og 16 kan få lov til at se nærmere på. Og hvem ved, måske kan du også selv få lov til at prøve. På havnen er det desuden muligt at købe lækre pandekager. Sejl gratis til Mellerup med Danmarks mindste bilfærge Ragna, der også tager gående og cykler med. I Mellerup er der også en række spændende aktiviteter på dagen. Ganske tæt på Voer Færgested finder du Kyst- og Fjordcentret, hvor der vil være et stort program på dagen mellem kl. 10 og 17.

Kare

Landsbyen er gået sammen om et indendørs pop-up traktørsted med kaffe og lagkager. Bylauget, der står bag aktiviteten, har travlt med at bage et appetitligt udvalg at såvel traditionelle som moderne lagkager. Bylauget lancerer også Fjordmarkedet, hvor der er stadeholdere med masser af spændende varer. Der er økologisk oksekød, flotte bødkervarer, nydelige smykker, lækker snaps og honning, blomsterfrø, fin kunst, strikkegarn og meget mere. Traktørstedet og markedet har åbent mellem kl. 10 og 16

Udbyhøj Syd

Kabelfærgen sejer gratis over fjorden til og fra Udbyhøj Syd, hvor der er aktiviteter mellem kl. 10 og 16. I løbet af dagen er der musik med det lokale ’Fredagsorkester’ i samarbejde med ’De Sjællændere’.
Der er gratis hoppeborg til børnene. Prøv også en Anderson Ponton med en lydløs og miljørigtig motor.

Randers Fjord Feriecenter

Foreningen Djursland for Fuld Damp udlejer skinnecykler til Kr. 150 på Fjordens Dag med afgang fra Randers Fjord Feriecenter, der byder på live musik i løbet af dagen.

Find hele programmet for Fjordens Dag og læs mere om Naturpark Randers Fjord på naturparkrandersfjord.dk
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.