Kender du Rejstrup Plantage?

Randers opland
Fredag 15. januar 2021 kl. 07:12

Kender du Rejstrup Plantage?
Foto: Randers Kommune


Tag på en dejlig frisk travetur i Rejstrup Plantage på ca 4,7 km. Plantagen er anlagt i 1877 på Rejstrupgårdenes hedearealer - fra Markdal i øst til Læstenvej i vest.

I årene efter krigen i 1864 og tabet af Slesvig-Holsten var devisen ”hvad udad tabes skal indad vindes". Det var her opdyrkningen af heden tog sin begyndelse. Hedeselskabet blev dannet med Enrico Dalgas i spidsen, og Dalgas var også med til at udarbejde planerne for Rejstrup Plantage.

I finder Restrup Plantage ved Læstenvej, mellem Nørbæk og Sønderbæk.
Foto: Randers Kommune

Ruten rundt om Rejstrup Plantage

-Start traveturen ved tømmerpladsen i skovbrynet mod vest ved Læstenvej.

-Følg vejen mod øst forbi Sønderbæk Vandværk.

-På højre hånd ligger markerne, som hører til de små gårde på Vesterheden, på venstre hånd plantagen.

-Fortsæt forbi den store slugt og drej til venstre ad den store grusvej, Plantagevej.

-Gå ad Plantagevej forbi Rejstrup Vestergård og ned i Markdal. Her går en vej til venstre ind i plantagen.

-Følg vejen gennem skoven helt til Læstenvej og gå det sidste stykke til venstre ad asfaltvejen tilbage til udgangspunktet.

Foto: Randers Kommune

På vejen gennem skoven går I langs et gammelt dige, der danner skel mellem Nørbæk og Rejstrup sogne og derfor er noget ældre end Rejstrup Plantage.

Vejen er et stykke af en gammel vej mellem Hvidding og Rejstrup, og den har været brugt langt op i nyere tid af post, mælkevogne og anden daglig trafik.

Rejstrup Plantage består mest af nåletræer, men da træerne siden 1877 er skiftet ud flere gange, er der også enkelte steder plantet løvtræer.

Terrænet i plantagen er ret kuperet, så det er en god ide, hvis I tager fornuftige travesko på.

Enkelte steder i plantagen vokser lyngen stadig. Hist og her kan man også være heldig at finde blåbær og hindbær, når de er i sæson.

Restrup Plantage rummer et rigt dyre- og fugleliv. Og er I heldige - og meget stille - så kan I måske møde både en ræv og et dådyr.

Husk at når I tager på tur til Restrup Plantage, så færdes I på privat område. Vis hensyn, hold hunden i snor og vær opmærksom på, at der kan være jagt.© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.