Kærlighed gør blind, og det gælder også kærlighed til de firhjulede.

Danmarkidag
Lørdag 1. august 2020 kl. 14:00

Kærlighed gør blind, og det gælder også kærlighed til de firhjulede.

.
Tjek bilen for pant og restgæld

Derfor er det altid en god ide at huske at bevare en smule af overblikket, når man forelsker sig i en laber bil og at undgå, at der er restgæld eller pant med i bilen, når man køber den.

Det er heldigvis ret enkelt at finde ud af, om en bils registreringsattest er plaget af gæld eller pant. Det gøres hurtigt gennem ”Den Digitale Bilbog”, som er en slags tinglysning for køretøjer. Henvendelse skal ske via hjemmesiden Tinglysning.dk. Du skal blot kunne oplyse bilens stelnummer, der altid fremgår af registreringsattesten, og oplysningen er gratis.

”Den Digitale Bilbog” er således et centralt register, som gør det muligt for eventuelle kreditorer at registrere deres ejerforhold, pant, hæftelser, udlæg og lignende over biler.

”Den Digitale Bilbog” er i øvrigt også et interessant sted til mange andre oplysninger, der kan være rare at kende før man køber en ny bil. Man kan se, hvordan bilens synshistorik har været, og man kan eksempelvis afstemme, om udviklingen i kilometerstanden virker troværdig.

Er bilen ældre end 15 år, kan man dog ikke tjekke synsdata og kilometertal hele vejen, da disse ikke findes fra før 20. juni 2005.© Copyright 2020 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.