Juleforestilling om en gnist til forandring

Randers
Lørdag 21. november 2020 kl. 15:00

Juleforestilling om en gnist til forandring


Nogle gange skal der ikke så meget til, før der sker store omvæltninger. En dråbe kan få bægeret til at flyde over, eller en lille gnist kan antænde et stort bål. Sådan er det både på den helt store verdenspolitiske arena, og sådan er det også på den gamle kassefabrik i årets familie-juleforestilling på Randers Teater.

Handlingen i den årlige juleforestilling på Randers Teater udspiller sig på en kassefabrik. Og lige så firkantede kasserne er, lige så lidt spræl er der i de fire ansatte, der passer deres arbejde uden for mange svinkeærinder. De gør, som de altid har gjort uden at sætte spørgsmålstegn ved tingenes tilstand. Men da der pludselig dukker et farverigt og drilagtigt lille væsen op, begynder der at ske ting og sager. Og måske bliver kedelige kasser til prægtige pakker.

”Gnisten og pakkefabrikken” er skabt og instrueret af Gunvor Reynberg, der både er kendt som skuespiller, forfatter og instruktør. Med sin julefortælling om Gnisten har hun skabt et musikalsk og klovnet univers med nyskrevne sange og en masse for både børn og voksne at grine af. I forhold til handlingen har hun taget udgangspunkt i, at forandringer til det bedre som regel ikke kommer af sig selv, og det er her, det lille væsen, Gnisten, kommer ind i billedet.

”Tit skal vi have et lille et lille skub for at ændre noget. Der skal tændes en lille gnist. Men hvis vi er åbne over for forandring, vil vi opdage, at det vi går og drømmer om, kan blive virkelighed,” siger instruktøren, der har ladet sig inspirere af nisser i skabelsen af Gnisten.

”Gnisten har helt klart mange nisselignende egenskaber: den kan trylle, drille, forvinde og dukke op, når man mindst venter det. Og så har den en fantastisk evne til at åbne folks øjne for det, der virkelig betyder noget for dem. På den måde kommer forestillingen også til at handle om, hvor vigtigt det er at sætte spørgsmålstegn ved det, der sker omkring en, ved tingenes tilstand, i stedet for bare at gøre, hvad der bliver sagt uden at tænke selv,” siger Gunvor Reynberg.

Af de fire skuespillere på scenen er Lisbeth Knopper og Allan Helge Jensen gengangere fra den seneste juls kæmpesucces på Randers Teater, ”Juleevangeliet the musical”, der havde musik og tekst af Sigurd Barrett. Derudover medvirker Matias Hedegård Andersen samt debutanten Anne Laybourn, der er nyuddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus.

Dukkefører er Kristine Søndergaard Pedersen, der får til opgave at styre de mange forskellige udgaver af Gnisten, der kan dukke op overraskende steder i scenografien. Både dukker og scenografi er skabt af Niels Secher.

Musikken og sangene i forestillingen bliver komponeret af den internationalt anerkendte slagtøjsspiller David Hildebrandt, der også vil være at finde på scenen med et helt maskinrum af percussioninstrumenter. Lysdesigner er Anders Kjems, Peter Friis er koreograf, mens Anna Juul Holm tager sig af kostumer.

”Gnisten og pakkefabrikken”, der er for børn fra fem år og deres familie, har premiere den 26. november på Randers Teater og spiller indtil 21. decemberGnisten - Årets juleforestilling på Randers Teater


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.