Ivan flytter til Mariager

Randers Opland N
Mandag 1. august 2022 kl. 18:00

Ivan flytter til Mariager
Foto: Thomas Dambo


.
Af Lone K. Hansen

Ivan flytter til Mariager

Kunstneren Thomas Dambo skriver i dag på sin facebookprofil her:

- Til jer der har fulgt med, så er konkurrencen om at vinde min skulptur Ivan, som måtte fjernes grundet ny udvikling i Syd Havn København, officielt slut.

- Der er givet mere end 51.000 stemmer, og vinderen er MARIAGER, med over 18.000 stemmer.

-Stort tillykke til Mariager med at vinde Ivan, og tak til de mere end 500 bidrag fra hele verden. Det har været vildt, hvor mange henvendelser der skrev til mig; de fleste var fra Danmark, men også dejligt at se alle jer troldeelskere, der deltager fra så langt væk fra Sydafrika, Australien, Japan og Minnesota.

- Nu vil jeg tale med folket i Mariager om at flytte Ivan sikkert. Tak for al kærligheden

Ivan Evigår

Ivan er en 3 meter og 20 centimeter høj trold som nu skal flytte til Mariager.

Skulpturen med det fulde navn Ivan Evigår er skabt af kunstneren Thomas Dambo. Han har lavet næsten 100 af de specielle trolde, som står overalt i verden. I Danmark bor 12 trolde.

Ivan Evigår har haft adresse på Sundsholm i København, men på grund af et nyt byggeri er der ikke længere plads til ham.

Thomas Dambo tilbød derfor, at interesserede kunne overtage skulpturen for et meget lille beløb. Thomas modtog 500 ansøgninger fra hele verden, men besluttede, at Ivan skulle blive i Danmark.
Thomas Dambo udvalgte seks byer til et finaleopløb, og blandt de seks var Mariager.

Bag ansøgningen fra Mariager står et udvalg under byens forening Citta Slow.

Citta Slow håber at det bliver muligt at få Ivan på plads i byen inden den store Political festival of Europe, der holdes i Mariager d. 25.-28. august.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.