Iværksættere og ældre skaber virksomhed

Onsdag 7. december 2016 kl. 09:30

Iværksættere og ældre skaber virksomhed
Inger Bersang viser en af sine hjemmestrikkede trøjer.


Iværksættere og ældre skaber virksomhed
Else Nielsen viser en af sine kreationer frem.
Tidligere lærte de fleste kvinder at strikke, og mange ældre damer nyder stadig at strikke små varme kunstværker. Det kunne en gruppe iværksættere se nye muligheder i.

Kion på 16 måneder hopper rundt i fællesrummet på Aldershvile Plejecenter i Havndal iført en lækker hjemmestrikket vest. Han kigger på juletræet og klapper hunden Pippa – fuldstændig uvidende om, at han netop nu fungerer som model for den første kollektion fra virksomheden 'Bedstes Bedste'.

Kions mor er en af iværksætterne bag det nye koncept, hvor virksomheden sørger for indkøb af økologisk garn, strikkepinde og mønstre, og damerne fra Havndal strikker af hjertets lyst.

”Jeg elsker at klæde mine børn i hjemmestrikket tøj, og mødrene i mit netværk har det på samme måde. Det betyder noget, at det er strikket med kærlighed og at det er unikt,” siger Line Hansen.

Produkterne bliver solgt på hjemmesiden www.bedstesbedste.dk, og 25 procent af overskuddet fra salget får damerne tilbage til oplevelser.
 
En win-win situation
Inger Bersang har strikket i mere end 70 år og nyder stadig følelsen af garnet, der forvandler sig til småfolkstøj mellem hendes kyndige hænder. I dag er der tydelig stolthed i hendes blik, mens hun fremviser den seneste måneds værker til to af iværksætterne bag Bedstes Bedste.

”Jeg har brugt mange penge på garn i løbet af mit liv – nu får jeg det gratis, jeg får lov til at strikke små trøjer og kjoler, og jeg kan tjene lidt på det. Det er så dejligt,” siger 84-årige Inger, der mødes med en gruppe andre damer hver uge i strikkeklubben .

”Det er dejligt, at vores forretningsidé kan bidrage til hyggelige stunder her i lokalsamfundet i Havndal. Vi håber også, at konceptet vil sprede sig som ringe i vandet til andre plejecentre, som har strikkeglade beboere og brugere,” siger iværksætter Peter Øris, der fik samarbejdet i stand ved at henvende sig til frivilligkoordinatorerne på ældreområdet i Randers Kommune.

* Hvis du er interesseret i at være med i strikkesamarbejdet, kan man henvende sig til frivilligkoordinator Birgitte Saksø Juhl på tlf. 23 81 55 91.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.