Ikonisk orkestermusik møder moderne dans

Randers
Tirsdag 27. september 2022 kl. 10:00

Ikonisk orkestermusik møder moderne dans
Pressedoto


Af Carina Kondrup

Ikonisk orkestermusik møder moderne dans

Et af de mest kendte og elskede stykker klassisk musik i verden er Bolero af den franske komponist Maurice Ravel. Det siges, at ”Bolero” spiller hele tiden mindst ét sted i verden.

Normalt varer stykket omkring et kvarter, men det har den anerkendte koreograf Palle Granhøj lavet om på til sin danseforestilling ”Bolero Extended”, som varer en time.

Palle Granhøj lader den ikoniske komposition smelter sammen med fysisk dans i en udforskning af de erotiske impulser i Ravels stykke. Palle Granhøj udvider og dekonstruerer det minimalistiske værk f.eks. ved kun at bruge rytmen eller melodien – indtil det afslutningsvist spiller i sin fulde form.

Der er hele ni stærke og individuelle dansere på scenen, lige fra en ballerina til en moderne danser, og musikken bliver leveret live af ikke mindre end otte cellister.

”Bolero Extended” præsenteres af Randers Teater den 7. og 8. oktober. På grund af ombygningen af teatret spiller forestillingen på Randers HF og VUC.

Produceret af Granhøj Dans
Medvirkende: Šeiko dance company og Klaipeda cello quartet.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.