Hverdagens æstetik, set gennem en kameralinse

Randers Opland N Ø
Torsdag 7. oktober 2021 kl. 08:00

Hverdagens æstetik, set gennem en kameralinse

Af Carina Kondrup

Hverdagens æstetik, set gennem en kameralinse

Nørhald Kunstforening udstiller i perioden 9. oktober til 4. november værker af fotokunstneren Bent Riis. Udstillingen viser et udsnit fra tre forskellige temaer, kunstneren har arbejdet med.

Det første spor er det folkelige. Disse billeder er en kombination af fotografi og collage, hvor temaet er ”erindring”. Bent Riis har brugt aftryk fra byens mure og tekniske installationer. Typisk vil der være Street Art-opklæbninger med politiske, filosofiske eller poetiske tanker og slogans. Han har også fundet 50-60 år gamle scrapbøger med private minder, hvor sporene fra fortiden kan være billetter, servietter, etiketter og restaurationsregninger.

Det andet spor handler om det tabte og det fundne. Her er det oversete og kasserede kunstnerens materiale. En slidt kuffert, en udtjent barnevogn eller en skrammet og ridset metalæske kan være billedernes hovedrolleindehavere. Ved hjælp af belysning og beskæring bliver genstandene gjort til tilstande af humor, vemod eller absurditet.

Det tredje spor er vandkanten. Bent Riis har gået langs mennesketomme kyststrækninger med sit kamera og sine medbragte genstande: en gaffel, en spand, en svensknøgle og tilsvarende hverdags-genstande, som er fotograferet med sandet, vandet og stenene som baggrundsscene. Kombineret med strandfund som en vandmand, en krebs, et cykeldæk og et fugleskelet er det blevet til meget smukke og poetiske billeder af uventede kombinationer.

Hele udstillingen er ifølge Nørhald Kunstforening en øjenåbner for hverdagens æstetik, der befinder sig lige for øjnene af os, og som vi ofte ikke får øje på.

Nørhald kunstforening holder fernisering lørdag d. 9. oktober kl. 14-16 på Mellerup Fri- og Efterskole, Almisbakken 19, Mellerup, 8930 Randers NØ. Der vil blive budt på en lille forfriskning.

Udstillingen kan ses på alle hverdage fra kl. 14-17 bortset fra uge 42.


© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.