Hvad med os?

Debat
Onsdag 15. januar 2020 kl. 08:00

Hvad med os?


Læserbrev af Ulrik Goerlich.

I snart 15 år har jeg boet med min kone og vores 2 børn i Øster Velling. Min kone er født og opvokset i byen, og det er vores børn jo også. Jeg elsker at vi har frisk luft, vi har højt til himlen og vi har fuglekvidder. Det må være selve essensen i at bo på landet?

Men lige om lidt, så har vi ingen bus som kan transportere vores ældste datter ind til Randers Statsskole, hvor hun går i gymnasiet. For byrådet i Randers har besluttet at bus 73 ikke længere har et behov for at køre igennem Øster Velling?

Er der ikke passagerer nok? Det kan jeg ikke tage beslutning om, men faktum er at der er passagerer. Men er det nok? Tilsyneladende ikke.
Resultatet af denne beslutning er at bus 73, fra 28 juni 2020 ikke længere skal køre gennem Øster Velling. Derimod skal den køre over Ålum og til Vester Velling. Det har den konsekvens, at Øster Velling og Helstrup ikke længere har nogen bus.

Hvad så med de børn som går i skole inde i Randers?
Det betyder at vores børn skal sørge for at komme fra Øster Velling og Helstrup, og ud på Randersvej, mellem Randers og Langå. Her vil være et stoppested hvor børnene kan stige på bus 231 som kører mellem Randers og Langå. Det bevirker at børn skal krydse Randersvej for at kunne blive samlet op af bussen. Randersvej mellem Randers og Langå er en ret trafikeret vej.

Er det forsvarligt for vores børn? I Helstrup er der en dreng på 10 år, som selv skal komme til det nye stoppested. Er det forsvarligt?
Ønsker man at sætte liv over besparelser i Randers?

Tallene fra bus 73 er lige nu, som skal ind til Randers fra Øster Velling og
Helstrup:
Afgang 07:08 omkring 8 passagerer
Afgang 09:13 omkring 3 passagerer

Fra Stevnstrup er tallene:
Afgang 08:18 omkring 3 passagerer
Afgang 09:22 omkring 10 passagerer

Jeg har selv taget bussen da jeg skulle til København. Afgangen fra Øster Velling var 09:13 og bussen var fyldt op ind til Randers Station.

Kære byråd
Jeg tænker i mennesker og på at få en hverdag til at hænge sammen.
I tænker i Excel-ark og økonomi?

Er det muligt at mødes på midten? Så vi tager hånd om vores børns ve og vel?

Det er trods alt dem der skal føre vores land videre.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.