Hør et lille stykke Norge på Hovedbiblioteket senere i dag

Randers
Mandag 25. september 2023 kl. 14:00

Hør et lille stykke Norge på Hovedbiblioteket senere i dag
Edvard Griegs klaverkoncert høres af mange som selve lyden af Norge, men han opholdt sig pudsigt nok i Søllerød på Sjælland, mens han skrev den.


Bibliotekets klassiske lytteklub starter efterårssæsonen med Edvard Griegs klaverkoncert. Bibliotekets musikformidler Mik Stegger guider til musikken, så man kan være med uden det store forhåndskendskab til området.

Septemberudgaven af Klub Klassisk byder på noget af det allermest norske i kulturens verden. Edvard Grieg skrev sin berømte klaverkoncert tidligt i livet, men justerede bogstavelig talt på den resten af sine dage. De sidste ændringer nedfældede han meget kort tid før sin død i hjembyen Bergen.

"Ud af den langstrakte proces kom et musikstykke, der blev til noget af det mest ikoniske, vi kender fra den klassiske musik. Værket er blandt de mest spillede klaverkoncerter i hele verden den dag i dag", fortæller musikformidler Mik Stegger, der kyndigt guider til Grieg og hans værk, så alle kan være med.

Efterårets første udgave af den klassiske lytteklub finder sted mandag d. 25. september kl. 16-17.30 i Den Blå Boks på Hovedbiblioteket. Der er et begrænset antal pladser til rådighed. Husk derfor tilmelding til det gratis arrangement via bibliotekets hjemmeside.© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.