H.K.H. Kronprinsessen har indviet Strandbakkehuset

Rønde
Torsdag 17. juni 2021 kl. 10:00

H.K.H. Kronprinsessen har indviet Strandbakkehuset
16-årige Noa Lindgaard Liljegren, der netop er flyttet hjem til sin familie i Svendborg, viste H.K.H. Kronprinsessen en af Strandbakkehusets fire familieboliger. Foto: Mikkel Berg Pedersen, Region Midtjylland


.
Onsdag 16. juni indviede H.K.H. Kronprinsessen Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice, Strandbakkehuset i Rønde.

Landets første nybyggede børne- og ungehospice, Strandbakkehuset i Rønde på Djursland, fik onsdag 16. juni besøg af H.K.H. Kronprinsessen, der indviede hospicet.

Regionsrådsformand Anders Kühnau, hospiceleder Dorit Simonsen og bestyrelsesformand Jørgen Keinicke viste H.K.H. Kronprinsessen rundt i de nybyggede rammer, der er hædret som Årets sundhedsbyggeri 2021.

- Jeg er utroligt stolt over at vi nu også i Vestdanmark kan tilbyde hospiceophold til børn, unge og familier. Strandbakkehuset er et unikt tilbud i unikke rammer, som jeg gerne vil takke frivillige, lokalsamfundet og mange andre støttere for at hjælpe på vej, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

- Det var en stor ære at vise Kronprinsessen vores rammer og hverdag.

Vores vision er, at alle børn og unge skal have de bedste muligheder for at få så meget som muligt ud af deres liv, uanset livsvilkår, siger hospiceleder Dorit Simonsen.

Plads til fire i Vestdanmark

Strandbakkehuset tilbyder lindrende omsorg og behandling til børn og unge med livstruende og livsbegrænsende sygdom samt deres familier. Hospicet har fire pladser og er bygget sammen med Hospice Djursland, der er for voksne.

16-årige Noa Lindgaard Liljegren, der netop er flyttet hjem til sin familie i Svendborg, viste H.K.H. Kronprinsessen en af Strandbakkehusets fire familieboliger.

Noa Lindgaard Liljegren har en tumor i hjernen, som han har været i behandling for det meste af sit liv. Senest med protonstråler på Aarhus Universitetshospital i foråret, hvorefter han blev kørestolsbruger og flyttede ind på Strandbakkehuset.
Foto: Mikkel Berg Pedersen, Region Midtjylland

.


Foto: Mikkel Berg Pedersen, Region Midtjylland

Arkitekt Anders Tyrrestrup fortalte H.K.H. Kronprinsessen om byggeriet i Hjerterummet, hvor familier kan samles og slappe af.


Foto: Mikkel Berg Pedersen, Region Midtjylland

.


© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.