Historie om hvordan demokratiet fungerer i Randers kommune

Debat
Torsdag 6. februar 2020 kl. 08:07

Historie om hvordan demokratiet fungerer i Randers kommune


Læserbrev af Nicolai Estrup, Formand Dansk Folkeparti Randers. Vestergade 23, 8990 Fårup.

Jeg skal her fortælle jer en historie, om hvordan demokratiet fungerer i Randers kommune.

Til daglig er jeg formand for Dansk Folkeparti i Randers kommune, en post jeg har varetaget de sidste 3 år.

Derudover har jeg det seneste år, været næstformand for skolebestyrelsen på Østervangsskolen, hvor min dreng går i skole.

Jeg har altid bakket op om skolen, om skolens værdier, holdninger, retningslinjer, lærere og elever. Jeg har bevidst valgt folkeskolen til for mit barn, da jeg mener folkeskolen skal tales op!

For få uger siden var mit parti og jeg en del af en diskussion fra Nørrevangsskolen, på baggrund af kritik af en kristendomsundervisning. Denne diskussion gik viralt og skabte en masse omtale.

Diskussionen betød også at et medlem fra skolebestyrelsen på Østervangsskolen reagerede, og foreslog at lave nogle retningslinjer for at sikre vores skole ikke kom ud for en såkaldt "shitstorm" som vedkommende kaldte det, blandt andet ved at undlade at lægge billeder af undervisningen op på de socialemedier.

Da jeg er aktiv del af denne diskussion svarede jeg at jeg gerne vil være neutral i denne diskussion, og jeg kunne desuden meddele at jeg på ingen måde kan støtte hemmeligholdes af nogen art overfor vores politikere.

Dette betyder at jeg til aften blev ringet op, skolebestyrelsens formand, Der udtrykker mistillidskvotum, dette betyder at jeg trækker mig fra skolebestyrelsen på Østervangsskolen.

Der er forgået dialog siden mandag blandet andet med skoleinspektør Peter Nellemann, uden min viden, om min fortsættelse i skolebestyrelsen.
Jeg blev i sin tid en del af skolebestyrelsen efter opfordring fra skolens ledelse, der grundet min bestyrelseserfaring.

At min politiske overbevisning, gøren og Laden, ikke harmonerne med at sidde i skolebestyrelsen på en af kommunens folkeskoler, synes jeg er dybt bekymrende og problematisk!


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.