Her er bilens 5 største juleønsker: Få en bedre og mere sikker køreoplevelse

Danmarkidag
Onsdag 22. december 2021 kl. 10:00

Her er bilens 5 største juleønsker: Få en bedre og mere sikker køreoplevelse
Foto: OK


Af Carina Kondrup

Her er bilens 5 største juleønsker: Få en bedre og mere sikker køreoplevelse

Danskerne er flittige shoppere i juletiden, hvor vi køber gaver til familie, venner og andre, vi holder af. Men din bil skal ikke føle sig udenfor, så her kommer 5 julegaver, der holder din ven på hjul godt kørende.

Du har garanteret set adskillige ønskesedler i dit liv. Øverst på sedlen står ofte ting som oplevelser, legetøj, nyt køkkenudstyr eller det eviggyldige ønske om nye sokker. Men du har næppe modtaget en ønskeseddel fra din bil. Alligevel vil den have glæde af et par gaver. Særligt her i vinterperioden, der er ekstra hård ved den.

Derfor får du her fem af de bedste julegaver til bilen og bilejeren. De kan give dig bedre, mere sikre køreoplevelser og potentielt mindre regninger fra mekanikeren på sigt.

1. Et sæt nye dæk

Den bedste og vigtigste julegave til bilen er vinter- eller helårsdæk. Ligesom de fleste vælger fodtøj efter årstiden og næppe trisser rundt ude i bare tæer i december, så er det også vigtigt at bilen står på et stærkt fundament. Sommerdæk fungerer nemlig – som navnet indikerer – klart bedst om sommeren. Især vinterdæk, men også helårsdæk, gør turene mere sikre og mindre uforudsigelige. De giver blandt andet en væsentligt kortere bremselængde. Så skynd dig at få dem skiftet.

2. Giv bilen en grundig vask

Mange af os ville blive begejstrede over at modtage et spa-ophold i julegave, og for bilen vil en tilsvarende gave være en tur i bilvasken. Denne tid på året medfører masser af snavs, fugt, støv og salt – og det er vigtigt at få væk regelmæssigt. På den måde minimerer du risikoen for slid og rust og holder bilen pæn og skarp længere.

Det er i øvrigt en god idé at huske at tørre bilen af i åbninger hele vejen rundt, når den har været forbi bilvasken. Der kan godt sidde vand nogle drilske steder, og det er guf for rust.

3. Fugtfjerner i bilen

En fugtfjerner lyder måske ikke som et voldsomt interessant ønske, men det er det faktisk for din bil. Fugt er rigtig skidt for bilen, og med en lille fugtfjerner eller to er problemet ofte løst. Du kan for eksempel placere en under førersædet og en i bagagerummet. Nogle fugtfjernere har små indikatorer, der viser, hvornår de trænger til at blive tørret. Ellers sørg for at gøre det regelmæssigt. Mange kan tørres i mikroovnen, og ellers er solen en trofast hjælper.

4. Klargøring og indvendig rengøring

Ud over en bilvask kan du også få en lidt større klargøring af din bil, så den får en god afslutning på året og bliver klar til de strabadser, der venter. Optimalt sker det allerede i slutningen af efteråret, men der er stor glæde og gavn af denne gave året rundt.

Afhængig af behovet kan en klargøring have fokus på det udvendige, indvendige eller begge dele. Det indvendige kan for eksempel være en grundig rengøring med dybderens af sæderne. Det kan der hurtigt blive behov for i tilfælde af mudder, vand og eventuelt snack-spisende børn på bagsædet.

5. God motorolie

En del af os fungerer optimalt efter en god kop kaffe eller en anden favoritdrik. Det gælder også bilen, der præsterer bedst med en god motorolie. ​Det er vigtigt, at du vælger den rigtige motorolie til din bil for at få de bedste resultater. Du kan kigge i instruktionsbogen til din bil, for at se hvilken motorolie du skal bruge, og derefter gå på jagt efter en i god kvalitet.

Motoroliens vigtigste opgave er at smøre de vitale motordele for at forhindre slid. Olien hjælper for eksempel også med at holde motoren ren indvendig, afkøle den og forhindre korrosion.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.