Helleanlæg eller gang- og stitunnel på Birke Alle i Spentrup?

Randers opland
Fredag 15. januar 2021 kl. 13:30

Helleanlæg eller gang- og stitunnel på Birke Alle i Spentrup?
Arkiv billedePå Byrådsmødet d. 18. januar skal byrådet behandle om der skal etableres en gang-og stitunnel på Birke Allé i Spentrup ved boligområdet Høgshøj.

Sagsfremstilling

Lokalplan 535, Boligområde ved Høgshøj, Spentrup udlægger areal til en gang- og stitunnel under Birke Alle til at forbinde stier i boligområdet med stisystemet i Spentrup. Forvaltningen foreslår, at der i stedet etableres en krydsningshelle med tilhørende støjsluser ud for boligområdet på Bisagervej.

En krydsningshelle på stedet vil være fuld forsvarlig i forhold til den trafikmængde og hastighed, som findes på stedet. Etablering af krydsningshelle og støjsluser forventes at medføre, at børn der bor i boligområdet selv kan færdes sikkert til skole, og dermed gøre det mere attraktivt for forældre at bosætte sig i området. Det forventes at øge muligheden for salg af byggegrunde til familier i området. I området Høgshøj 1, som er byggemodnet, er der mulighed for ca. 23 boliger. I etape 2 er der mulighed for yderligere 38 boliger.

På baggrund heraf foreslår forvaltningen, at der reserveres midler fra rammen for byggemodningsprojekter til at sikre krydsning af Birke Alle til de to boligområder. Birke Alle ligger uden for de egentlige byggemodningsområder og er af denne årsag ikke omfattet af de enkelte byggemodninger.

Ved etablering af en krydsningshelle med tilhørende støjsluser på begge sider af Birke Alle vil de to kommunale udstykninger blive bundet tættere sammen med resten af Spentrup og det eksisterende stisystem, som skaber forbindelse til skole, hal og indkøb.

Økonomi

Anlæg af krydsningshellen og de tilhørende støjsluser vurderes at beløbe sig til i alt 0,9 mio. kr., som kan finansieres af det afsatte rammebeløb til byggemodninger.

© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.