Helhedsplanen for Over Hornbæk klar til fordebat

Randers
Lørdag 18. juni 2022 kl. 15:00

Helhedsplanen for Over Hornbæk klar til fordebat
Fra sagsmaterialet


Af Carina Kondrup

Helhedsplanen for Over Hornbæk klar til fordebat

Byrådet har på mødet den 13. juni 2022 besluttet at godkende et forslag til en helhedsplan for Over Hornbæk, og forslaget kommer nu i fordebat i 8 uger. Undervejs vil der blive arrangeret et borgermøde.

Helhedsplanens synliggør, hvordan Over Hornbæks overordnede struktur for bebyggelse, veje, natur, vandveje og bassiner skal disponeres, inden der laves en mere detaljeret lokalplanlægning.

Helhedsplanens område omfatter et areal på ca. 60 hektar med plads til ca. 287 nye boliger. Området er i dag et kulturlandskab med hovedsageligt landbrugsdrift. Med planlægningen vil det over de kommende år udvikles til en ny bydel med boformer bestående af parcelhuse, rækkehuse, dobbelthuse, senior boliger i to etager, samt udlæg af grønne kiler, skovrejsning, rekreative forbindelser og vandbassiner.

Da der er tale om udvikling af en ny større bydel, som forudsætter ændringer af kommuneplanen, er det et krav i planloven, at byrådet skal indkalde idéer og forslag til planlægningen. Helhedsplanen skal derfor fremlægges i offentlig høring i 8 uger, inden den kan vedtages endeligt af byrådet. Undervejs i høringsperioden bliver der desuden arrangeret et borgermøde. Høringsmateriale og yderligere informationer om borgermødet bliver snarest tilgængeligt på www.randers.dk/høringer

Det vurderes, at Hornbæk Skole har kapacitet til at optage kommende børn fra området. Ligeledes vurderes det, at Hornbæks institutioner har kapacitet til at optage kommende børn fra lokalplanområdet. Hvis der opstår et behov, er der i helhedsplanens nærområde udlagt et egnet areal ejet af Randers Kommune til opførelse af en ny institution. Arealet er reserveret på hjørnet af Skovhulevej og Gl. Viborgvej og grænser op til en rekreativ grøn kile.

Afstemningsresultat

Sag nr. 250 blev enstemmigt vedtaget




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.