Harridslev: en by i Randers kommune

Kender du
Onsdag 18. november 2020 kl. 18:11

Harridslev: en by i Randers kommune
Foto: wikipedia


.
Syv kilometer nordøst for Randers finder du den lille provinsby ved navn Harridslev, der på nuværende tidspunkt har lige knap 1.200 indbyggere.

Selvom byen har så få indbyggere, behøver du ikke at fortvivle - der er nemlig altid noget at give sig til! Desuden løber der flere busstoppesteder igennem byens hovedgade, der kan føre dig direkte ind til Randers centrum, hvor du på ny kan give dig selv lov til at mærke storbyens rus.

En by i rolige omgivelser med både børnefamilier og ældre
En af de store fordele ved at bo i Harridslev er, at du kan nyde godt af naturen og roen omkring dig, alt imens Randers ikke ligger længere end blot 10 kilometer væk.

I Harridslev har du alt det nødvendige lige ved hånden - både den lokale dagligvarebutik (Dagli’Brugsen), tandklinikken, Heidis Kro og den lokale rideklub. Derudover er der flere pasningstilbud til de små børn i vuggestue- og børnehavealderen, ligesom den lokale skole, Korshøjskolen, rummer alle børn fra 0.-9. årgang og i alt har 382 elever. I forlængelse af skolen ligger desuden Korshøjhallen, hvor bl.a. den lokale fodboldafdeling hører til. For de mindste børn er der en SFO, hvor dit barn kan mødes med jævnaldrende og stifte nye venskaber.

Kører du stik imod øst fra byen og videre mod Støvring, finder du her et forsamlingshus, hvor det er muligt at finde plads til de større, festlige arrangementer, der kræver bedre plads til at samle hele familien og vennerne.

Tilbage i 2018 blev Møllebækstien indviet i byen, der løber igennem byens flotte naturlandskaber. Her har du mulighed for at få koblet hjernen helt fra og observere naturen og dyrelivet, alt imens du kan fornemme årstidernes skiften helt tæt på. Stien er tiltænkt som en vandresti med plads til cyklister og mountainbikere, men der må ikke rides på stien. Det kan den nemlig ikke holde til på lang sigt.

Et aktivitetsmekka for den ældre generation
Du kan måske hurtigt få et billede af, at Harridslev primært huser børnefamilier, der ønsker at bosætte sig i idylliske omgivelser uden for storbyens larm. Men faktisk er det en karakteristikum for Harridslev som by at have masser af aktiviteter og et rigt foreningsliv for ældre borgere, der måske føler sig ensomme under pensionisttilværelsen.

Hovedsædet for disse aktiviteter er Korshøjcentret, der er et ældrecenter for aktive ældre, som ønsker at blive en del af et socialt fællesskab. Her kan du fx få undervisning i knipling og møde andre ligesindede, og måske bliver der plads til et helt nyt venskab?
Faktisk skaber den lille by de perfekte rammer for dig, uanset om du er ældre eller på kanten til at stifte familie, og som ønsker at have en nem hverdag, hvor du kan få styr på alt det praktiske inden for en overskuelig radius. Derudover kan du nyde friheden over at have naturen som din baghave langt væk fra den forstyrrende støj, os og trafik, der typisk er at finde inde i storbyen.


Se nyheder fra Mariagerfjord og omegn







© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.