Handler miljøpolitik kun om at slå på landbruget?

Debat
Tirsdag 9. juni 2020 kl. 11:00

Handler miljøpolitik kun om at slå på landbruget?


Læserbrev af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug.

Det er netop kommet frem, at forsyningsselskaberne hvert år udleder millioner af tons urenset menneskegylle direkte ud i naturen fra rensningsanlæggene.

Timingen er derfor bizar, når regeringen nu annoncerer nye, skrappe kvælstofkrav rettet udelukkende mod dansk landbrug.
Stramningen af landbrugets gødning kommer altså i en tid, hvor det offentlige er blevet afsløret i at lukke gigantiske mængder lort ud i vandmiljøet – og samtidig ved vi, at selv den mindste regn skaber overløb fra rensningsanlæg, så kloak- og spildevand med jævne mellemrum forurener vandløbene.

Pilen peger på miljøminister Lea Wermelin, som ikke prioriterer miljøet – det kan vi se på passiviteten, når det gælder spildevand. Til gengæld står hun gerne bag nyttesløse tiltag mod dansk landbrug – selv om det er påvist, at det ikke hjælper spor på vandmiljøet at lave kvælstoftiltag på dyrkningsfladen. Adskillige års undergødskning med kvælstof inden Landbrugspakkens vedtagelse i 2015 vidner om dette. Læg dertil, at Landbrugspakken, der gav mere gødning, ikke har øget udledningerne overhovedet.

I stedet for landbrugsfjendtlige initiativer, der intet hjælper ud over at ødelægge landets produktion, beskæftigelse og eksport – så lad os i stedet få en miljøpolitik, der virker!© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.