Hårfarvning: Sådan vælger du den rette farve og påfører den derhjemme

Sponsorede Artikler
Tirsdag 18. april 2023 kl. 12:00

Hårfarvning: Sådan vælger du den rette farve og påfører den derhjemme

Der er mange, som farver deres hår, fordi de måske ikke er helt tilfredse med den farve, de har fået tildelt fra naturens side, eller måske bare fordi de trænger til lidt forandring. Men hvis man har prøvet at få farvet hår ved frisøren før, så ved man nok også, at det godt kan gå hen og blive en lidt dyr omgang - især hvis man tit skal have sit hår farvet og ordnet.

Men heldigvis er der rigtig mange muligheder for at lave hjemme hårfarve. Det kan dog godt være lidt skræmmende at komme i gang til at starte med, fordi man jo altid har frygten for, at det skal gå galt. Men hvis du er interesseret, så skal det herunder handle lidt mere om, hvordan du kan farve dit hår derhjemme.

Vælg den rette hårfarve
Når man skal farve sit hår derhjemme, så skal man først og fremmest finde en hårfarve og det hårprodukt, man skal farve håret med. I forhold til selve valget af farve kan man måske både kigge lidt på sin hudtone, øjenfarve og den slags, da der er nogle toner, der bare passer bedre sammen. Men ellers er det bare med at gå efter den farve, som du altid har drømt om til dit hår.

Men det handler ikke kun om at vælge den rette farve - man kan med fordel også tænke lidt ekstra over, hvilket mærke det er fra, og om der måske er nogle typer af hårfarve, der holder bedre end andre. Man skal for eksempel holde øje med, om det er en permanent hårfarve eller om det er en hårfarve, der kan vaskes ud efter et par hårvaske. Det vil nemlig være ærgerligt at ende op med en permanent hårfarve, hvis man bare gerne ville eksperimentere lidt. Og undersøg eventuelt også, om andre har gode erfaringer med nogle bestemte mærker - så er du nemlig mere på den sikre side i forhold til selve hårfarven.

Sæt dig ind i processen med selve farvningen - og få eventuelt hjælp
Når du har valgt dette rette hårprodukt til din hårfarvning, så er det egentlig bare med at komme i gang med at farve hår derhjemme. Inden du bare begynder at fyre produktet ind i dit hår, så er det en rigtig god ide at læse den seddel, der følger med hårfarven meget grundigt - læs den gerne flere gange for at være sikker. I alle hårfarver vil der nemlig typisk være en form for guide, der trin for trin fører dig igennem hårfarvningen.

Hvis du har mod på det, kan du gøre det alene, men hvis du har en god ven eller et familiemedlem i nærheden, så er det en ret god ide at få lidt hjælp - særligt hvis du har meget hår. For hårfarven skal jo helst gerne fordeles i hele håret, i hvert fald hvis det er en fuld hårfarvning, du ønsker, og det kan godt være lidt svært at gøre alene, da man ikke kan se alle områder i håret. Så en hjælpende hånd kan muligvis give et bedre resultat med hårfarvningen.



© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.