Guide til hurtig oprettelse af holdingselskab

Sponsorede Artikler
Torsdag 14. juli 2022 kl. 05:00

Guide til hurtig oprettelse af holdingselskab

Dette indhold er sponsoreret

Guide til hurtig oprettelse af holdingselskab

Det kan være en god idé at oprette et holdingselskab, inden du starter din egen virksomhed. Der er nemlig mange fordele ved at oprette et holdingselskab som ejer af ens driftsselskab. Bliv klogere på fordelene i denne guide.

Holdingselskabets funktion

Holdingselskabets primære funktion er at eje andele i ét eller flere andre selskaber. Der er ikke tale om en selvstændig selskabsform, men et helt almindeligt selskab i form af enten et anpartsselskab eller aktieselskab.

Der er oftest ingen drift i holdingselskabet, der derfor heller ikke vil være momsregistreret. Meningen er, at driftsselskabet vil drive den egentlige forretning, mens holdingselskabet kun vil eje andele i et eller flere driftsselskaber. Der findes både holdingselskaber, hvor der er flere ejere i ét samlet holdingselskab og situationer, hvor der er flere holdingselskaber, der hver især er ejet af én af ejerne.

Fordelene ved et holdingselskab

Ved at oprette et holdingselskab, så kan der ske skattefri overførsel af overskud mellem driftsselskabet og holdingselskabet.

Samtidig er der mulighed for at lave en holdingkonstruktion, hvilket betyder, at moderselskabet fungerer som en pengetank. På denne måde begrænses risikoen ved driften i ét selskab ved at overføre opsparingen løbende til et andet selskab.

Vil du en dag sælge dit selskab, så er det en fordel at have et holdingselskab. Hvis ejeren af et selskab ejer selskabet gennem et holdingselskab, så er det holdingselskabet, som sælger selskabet, hvilket kan gøres skattefrit. Hvis ejeren derimod ikke ejer selskabet gennem et holdingselskab, vil selskabet sælges som privatperson, hvilket vil medføre en højere beskatning. Efter salget kan selskabsejeren bestemme, om beløbet fra salget skal udloddes som udbytte fra holdingselskabet, eller om beløbet skal geninvesteres i andre eksisterende eller nye selskaber.

Afslutningsvis er det en fordel at have et holdingselskab, hvis du skal udskifte ejerkredsen i selskabet. Her kan du modtage skattefrit udbytte og sælge skattefrit. Derudover vil man have mulighed for at “slanke” driftsselskabet før et frasalg, hvorved nye ejere ikke skal betale for opsparet overskud.

Legal Desk hjælper dig nemt og hurtigt

Legal Desk kan nemt hjælpe dig med at lave de nødvendige dokumenter til at stifte et holdingselskab. Du skal bare udfylde formularen online og betale for dokumenterne, hvorefter de skal underskrives af ejerne. Herefter sørger Legal Desk for at registrere selskabet hos Erhvervsstyrelsen. Så snart registreringen er gennemført, modtager du et CVR-nummer for selskabet, og du er dermed klar til at drive dit selskab.© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.