Gjerlev: en by i Randers kommune

Kender du
Onsdag 18. november 2020 kl. 18:07

Gjerlev: en by i Randers kommune
Foto: wikipedia


.
I den lille by Gjerlev der ligger 17 km. nord for Randers, bor der blot 635 indbyggere. Byen ligger lige i smørhullet imellem Mariager Fjord og Randers Fjord, og med flot natur hele vejen rundt er det et eftertragtet sted at bo for dig, der ønsker at rykke tættere på naturen.

Indtil 1969 var Gjerlev faktisk en stationsby. I dag er der dog stadig gode forbindelser med bus til både Randers og Hadsund, så storbyen stadig er inden for rækkevidde.

En hyggelig by med alt det nødvendige
I Gjerlev er der et hyggeligt lokalmiljø, og byen huser den lokale købmand, Gjerlev Kirke, tankstation, dyrlæge og andre små virksomheder. Desuden hører pladestudiet Puk Recording Studie også til her.

Nærmeste skole er Grønhøjskolen i Øster Tørslev, der ligger 4 km. væk fra landsbyen. Grønhøjskolen er en stor skole med over 400 elever, og her er eleverne fordelt på klassetrin fra 0.-9. klasse. Tidligere havde landsbyen sin egen skole, Gjerlev-Enslev Skole, med blot 94 elever fra 0.-6. klassetrin, men denne blev nedlagt tilbage i 2014, og i dag er lokalerne omdannet til et kulturhus, hvor der også jævnligt afholdes arrangementer for bl.a. ældre. For de mindre børn er der pasningsmuligheder i form af Børnehuset Grøftekanten, der er en integreret børnehave og vuggestue.

Er du til fest og farver, har du mulighed for at leje byens forsamlingshus, Gjerlev Forsamlingshus, der har plads til 125 gæster.

I byen ligger der desuden to historiske monumenter; nemlig både Befrielsesstenen og Genforeningsstenen. Er du derimod mere til natur end kultur, så kan du nyde en gåtur i naturskønne omgivelser ved Gjerlev Kær, hvor du kan vælge imellem to ruter: 3 eller 4 km.

Bliv en aktiv del af lokalområdet
I en lille by som Gjerlev er det mere reglen end undtagelsen, at byens beboere bidrager til at holde gang i lokalmiljøet. Er du en rigtig ildsjæl og initiativtager, så vil du helt sikkert elske at blive en del af byens fællesskab, som du kan blive en del af på mange måder.

Det hyggelige ved Gjerlev er, at byen til trods for sin ydmyge størrelse stadig har sit eget lokalråd, som du kan blive en del af. Lokalrådet er bl.a. med til at arrangere diverse aktiviteter i byen, såsom Børnefest og Byens Julefrokost. Der er derfor masser af muligheder for at sætte sit helt eget præg på byen.

Byen har desuden et rigt foreningsliv - fx Boldklubben 65, Aktivitetshusets Venner og KFUM-spejderne, og du finder derfor mange spændende muligheder for at dyrke din hobby og møde ligesindede. Aktivitetshusets Venner er drevet af frivillige, og i november 2020 har Nordea-Fonden bevilliget 500.000 kr. til projektet ”Liv og leg i Gjerlev”, der netop skal gå til at satse endnu mere på forskellige aktiviteter og tilbud for alle byens borgere.

Der er derfor gode fordele ved at flytte til en hyggelig lille satellitby som Gjerlev, hvor der er højt til loftet og plads til at være - præcis som du ønsker det.

Se nyheder fra Mariagerfjord og omegn

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.