GF Trafikpris: De folkelige trafikprojekter skal på banen

Østjyllandidag
Søndag 29. august 2021 kl. 10:00

GF Trafikpris: De folkelige trafikprojekter skal på banen
Peter Parbst er en af de ildsjæle, der senest har modtaget GF Trafikpris. Som frivillig i en skovbørnehave havde han søgt penge til en unik trafikbane, hvor de yngste trafikanter får grundlagt gode trafikvaner. (Foto: GF Fonden)


Af Klaus Hansen

GF Trafikpris: De folkelige trafikprojekter skal på banen

TRAFIKSIKKERHEDEN SKAL SIKRES: En ny pulje fra GF Forsikrings fond på 400.000 kroner til trafikprojekter skal medvirke til at fastholde og øge trafiksikkerheden i blandt andet Kronjylland.

I årets første seks måneder er 1188 personer kommet til skade i trafikken, og 51 har mistet livet. Det viser de foreløbige ulykkestal fra Vejdirektoratet. Til sammenligning var der 1507 tilskadekomne og 90 dræbte i samme periode af 2016. At ulykkestallene bevæger sig i den rigtige retning, skal vi dog ikke tage for givet, lyder det fra GF Forsikring.

- Corona-nedlukningerne har haft en positiv effekt på trafiksikkerheden, men i takt med at samfundet nu gradvist åbner mere og mere op, risikerer vi, at tallene vil stige meget igen. Det har vi alle et ansvar for at forhindre, siger Jens-Peter Riis Jensen, der er formand for GF Forsikring samt medlem af GF Fondens trafikpriskomite.

- Med GF Trafikpris giver vi en økonomisk håndsrækning til trafikprojekter, som kan være med til at fastholde og forbedre trafiksikkerheden lokalt. Trafiksikkerhed er alt for vigtigt til at overlade til politikere og myndigheder alene. Det er vores alles ansvar, fortsætter GF-formanden.

Lokale ideer med landsdækkende perspektiv

Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der lige har åbnet op for nye ansøgninger til den 400.000 kroner store pulje. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

Formanden for GF Fonden, Jens Jørgen Vinther, opfordrer derfor alle Kronjyllands institutioner, borgergrupper og foreninger til at søge støtte til konkrete aktiviteter og projekter. GF Trafikpris kan nemlig uddeles til mange forskellige typer af trafikprojekter, fortæller Jens Jørgen Vinther:

- Hvert år giver vi GF Trafikpris til både store og små projekter i hele landet. Men vi har særligt fokus på de projekter, der kan inspirere andre, og som har potentiale til at blive udbredt til flere lokalområder rundt omkring i landet. Nogle projekter beskæftiger sig med undersøgelser og analyser, andre er fysiske installationer som fx trafikbaner til børn, og andre igen er kurser for fx ældre eller handicappede. Fælles for dem alle er, at de på den ene eller anden måde er med til at skabe et mere trafiksikkert Danmark.


© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.