Genoplev ikonisk Scandia-produkt

Randers Opland N
Søndag 7. august 2022 kl. 20:00

Genoplev ikonisk Scandia-produkt
Skinnebussen Foto: Privat


Af Klaus Hansen

Genoplev ikonisk Scandia-produkt

Political Festival i Mariager med nostalgi og stil for hele familien

Mange randrusianere, der er 60+, husker Hadsundbanens røde skinnebusser fra gadebilledet i fjordbyen.
Skinnebussen kørte fra privatbanestationen i Rosenørnsgade hen over havnen og Tørvebryggen til statsbanestationen, og al trafik over Randers-bro stod stille.

Skinnebussen blev et ikonisk produkt fra den navnkundige Randers-vognfabrik på Udbyhøjvej. Over hele landet kørte Scandias mere end et hundrede postkasserøde skinnebusser og lyste op på de danske privatbaner.
Nu er chancen der for at gense en rigtig ”levende” Scandia-skinnebus og ikke mindst få sig en mindeværdig og nostalgisk køretur. – En tur med stil. Ikke mellem Randers og Hadsund, men fra Mariager til Fjelsted og retur.

Det sker i forbindelse med afholdelse af Political Festival of Europe i Mariager, hvor veteranbanen deltager som en aktiv del af kulturlivet i Mariagerfjord kommune.

Skinnebussen kører 25. + 26. + 27. august.

Den røde Rubin, som er skinnebussens kælenavn, kører torsdag, fredag og lørdag i timedrift fra kl. 11:00 til kl. 17:00 fra Mariager station til Fjelsted trinbræt, fem kilometer fra Rosernes by.

En tur fra Mariager til Fjelsted og tilbage igen tager 40 minutter.
Fra Mariager station går turen ud langs Færgehagen og op gennem bøgeskoven ved Lunddalen hvor toget passerer trinbrættet med sammen navn og med den smukke Mariager Fjord i baggrunden. Banens højeste punkt er Fjelsted trinbræt, der ligger i 54 meters højde over fjorden. Her vender toget og returnerer til Rosernes By.

Undervejs kan man i ro og mag opleve en nostalgisk togrejse, som da farfar eller bedstemor var unge og rejste med Hadsund-Peter.

Tag kaffen eller en forfriskning med i toget – det er hyggeligt
Hvorfor ikke supplere en hyggelig familietur på en sensommerdag med en lille medbragt forfriskning i veterantoget? Tag kaffen eller anden forfriskning med og nyd den undervejs i skinnebussen.

Det hele smager ”dobbelt så godt” i de gamle jernbanevogne.

Prisen for en tur er overkommelig:
50 kroner for voksne og halv pris for børn indtil 12 år.
Billetterne købes på Mariager station


© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.