Gassum en by i Randers Kommune

Kender du
Tirsdag 15. december 2020 kl. 12:00

Gassum en by i Randers Kommune

.
Gassum er en lille landsby med blot 418 indbyggere, der er beliggende i Region Midtjylland. Endelsen -um er karakteristisk for jernalderbyer, selvom man egentlig har brugt endelsen til navngivning af byer helt op til år 1250.

Byen ligger ca. 14 km. nord for Randers og tilhører derfor stadig Randers Kommune. Derudover ligger den nærmeste by, Spentrup, 5 km. væk. Gassum var oprindeligt en landsby kendt for sit landbrug og mange gårde, men i dag står kun 3 gårde tilbage i byen. Til gengæld er der efterfølgende op igennem 60’erne etableret et stort parcelhuskvarter, der i dag udgør hovednerven i byen.

Ønsker du derfor at komme væk fra hverdagens stress og jag, så kan Gassum give dig fri mulighed for dette. Der går en direkte busforbindelse mellem Gassum og Randers, og kommer du derfor til at savne lidt storbyrus, er denne stadig inden for rækkevidde.

En hyggelig provinsby med ro på

I Gassum finder du en god blanding af private virksomheder, der har adresse i byen, og samtidig almindelig beboelse, som du kender det fra et helt klassisk parcelhuskvarter. Byen er lille og huser derfor meget få butikker - bl.a. en OK-tank, en frisør og en bilforhandler. Med tankstationen lige i baghaven kan du derfor altid tanke bilen og tage et smut sydpå til byen Spentrup, hvor du finder langt større indkøbsmuligheder, en lægepraksis, en blomsterbutik og meget andet.

For børnefamilier er der mulighed for pasning i Børnehuset i Gassum, der både har en vuggestue og to børnehavegrupper. Den nærmeste folkeskole ligger dog i Spentrup, men også her er der en busforbindelse imellem de to byer, så de større børn har mulighed for en god transport til skolen. Blicherskolen i Spentrup har i alt 547 elever med flere klasser på hvert klassetrin fra 0.-9. klasse og er en stor samlingsskole for alle børn unge i de små omkringliggende landsbyer.

Rigt kultur- og foreningsliv

Selvom Gassum er en lille by, skal du ikke lade dig narre af størrelsen. Landsbyen rummer nemlig en del kulturelle tilbud, som du kan gøre brug af. Eksempelvis ligger Gassum Kultur- og Aktivitetshus - der også går under navnet ”Gassumhuset” her i byen, hvor der er masser af liv året rundt. I huset er der bl.a. mulighed for at dyrke flere forskellige sportsaktiviteter - bl.a. petanque, floorball, træningshold med puls og styrke og meget andet. Derudover danner huset også rammen for Aktivitetsforeningen i Gassum, hvor du kan blive en aktiv del af byens foreningsliv og være med til at planlægge arrangementer for byens beboere.

Udover Gassumhuset finder du også et stort forsamlingshus, Gassum Forsamlingshus, som har plads til op til 140 personer. Huset danner rammen for bryllupper, konfirmationer og andre store fester men kan også lejes ud til foredrag, konferencer og lignende.
Sidst men ikke mindst har byen naturligvis sin egen kirke, Gassum Kirke, hvor du kan finde ro og plads til fordybelse i en travl hverdag. Det skønnes, at kirken blev opført helt tilbage i 1150.

Se nyheder fra Mariagerfjord og omegn
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.