Gå Gennem Ild & Vand med Danmarks udsendte siden 1948

Randers
Tirsdag 4. august 2020 kl. 13:00

Gå Gennem Ild & Vand med Danmarks udsendte siden 1948

18. august starter Gennem Ild & Vand sin Danmarks Tour 2020. Se tourplanen nederst.
Gennem Ild & Vand er en mobil formidlingsudstilling, der handler om danske udsendte soldater, sundheds- og beredskabsfolk samt politi siden 1948.

Gennem Ild & Vand er et projekt i regi af den folkeoplysende forening Folk & Sikkerhed og sætter fokus på de udsendtes missioner fra 1948 og frem til i dag – det sker gennem personlige kortfilmsfortællinger, faktuel viden og forskellige artefakter.

Du kan udover at høre en masse af Danmarks udsendtes fortællinger, blandt andet:

•Tage på VR-tur, på træningsmission i Irak og på øvelse med Jægerkorpset og Frømandskorpset.
•Prøve Gennem Ild & Vands fysiske test med udrustning på.
•Spille brætspillet Gennem Ild & Vand og løse verdens krige, kriser og katastrofer.

Sidste år turnerede den første udgave af Gennem Ild & Vand rundt i Danmark. I år turnerer en ny udgave af udstillingen integreret med erfaringerne fra sidste år.

Gennem Ild & Vand blev til ud af et større formidlingsprojekt, der hedder: Udsendt Af Danmark. Udsendt Af Danmark blev søsat i forbindelse med Danmarks 70 års jubilæum for internationale missioner i 2018 og Flagdagens 10 år jubilæum i 2019. Flagdagen foregår den 5.september og er en national anerkendelse af Danmarks udsendte siden 1948.

”Projektet er blevet rigtig godt modtaget! Af både veteranerne selv, men i den grad også af folk, der ikke kendte noget til den verden inden. Der kommer fortællinger frem som aldrig er blevet fortalt!” Fortæller projektskaber Ann-Christina Salquist.

”Vi har forældre der skriver; tusind tak, nu forstår jeg bedre min søn. Eller de [veteranerne] vender selv tilbage og siger; tusind tak, jeg har fået den anerkendelse, jeg har drømt om – eller som jeg ikke vidste, jeg havde behov for!” fortæller Ann-Christina Salquist, og forsætter: ”Det er utroligt at opleve, hvor stor betydning det har for den enkelte, der fortæller historien, men også for alle de andre, der ser med.”

Gennem Ild & Vand er et forsøg på at skabe en mere nuanceret formidling omkring Danmarks internationale aktiviteter og herigennem øge forståelsen og anerkendelse af de mænd og kvinder, der vælger at lade sig sende ud til krig, kriser og katastrofer på vegne af Danmark.

Gennem Ild & Vand ønsker at bidrage som platform til det lokale veteranarbejde via kommunernes veterankoordinatorer og andre kontaktpersoner.

Randers Kommune - Lokation: Randers bibliotek - Periode: uge 34 + 35
(mandag 18.august - 25.august)





© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.