Gå en tur i Gudenåengene for en rigtig god sag

Randers
Søndag 2. oktober 2022 kl. 14:00

Gå en tur i Gudenåengene for en rigtig god sag

Af Carina Kondrup

Gå en tur i Gudenåengene for en rigtig god sag

Tag med på tur i naturen, når Kræftens Bekæmpelse og Randers Naturcenter sammen inviterer til vandretur med mening. Hele Danmark holder Lyserød Lørdag den 8. oktober - en dato som er dedikeret indsamling af midler til brystkræftforskning i Danmark.

Randers kommune følger trop fra kl. 13.00, når byrådspolitiker Lise-Lotte Lervad Larsen holder åbningstalen på naturcentret, hvorefter man på egen hånd kan opleve naturen omkring Gudenåen og i Gudenåengene. Der er en afmærket rute på 7,1 kilometer, hvor man går efter lyserøde pile, men er man til en kortere rute, udleveres også kort over ruter i området.

Lokalformand Ingrid Rasmussen fortæller:

"I 2021 indsamlede vi mere end 8000 kroner til Lyserød Lørdag, Støt Brysterne, Randers afdelingen, og vi håber at kunne matche dette beløb i år i dette skønne samarbejde, som vi ikke kunne stå med alene".

Det koster 25 kroner at være med på naturcentret Alle midler går ubeskåret til Lyserød Lørdag, som Kræftens Bekæmpelse står for. Retur fra den smukke naturtur kan der købes kaffe, kage og frugt for yderligere 25 kroner - alt i mens man kan nyde det smukke efterår og få en snak med sine gåvenner på Randers Naturcenter.

"Vi er glade for dette samarbejde, hvor vi samler midler ind til en god sag og samtidig får en god naturoplevelse givet videre til alle," siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Hele dagen er der underholdning med lirekassemusik, mulighed for en tur på pony eller man kan bage lyserøde pandekager. Det sidste for et beskedent beløb, der også går i den store indsamlingskasse. Dagen afrundes med lotteri på indgangsbilletterne med mange lokalt sponserede gaver i spil.
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.