Frivillige fra SCI-FI-CON indstillet til årets FRIGG-pris

Randers
Fredag 23. september 2022 kl. 15:00

Frivillige fra SCI-FI-CON indstillet til årets FRIGG-pris

Af Carina Kondrup

Frivillige fra SCI-FI-CON indstillet til årets FRIGG-pris

Når Danmarks største science fiction-messe, SCI-FI-CON, hvert år afholdes i Arena Randers, er hele eventen afhængig af en dedikeret gruppe frivillige hjælpere. Hele holdet er i år nomineret til "Årets frivillig-team" og Majken Vestergaard er nomineret til "Årets frivillig-leder."

Majken får pæne ord med på vejen af SCI-FI-CON's arrangør Benny Ray, som har nomineret hende, "Det er fordi hun hvert år er tovholder for alle de små teams til SCI-FI-CON i Arena Randers - og er den der går forrest, tager initiativ og altid står klar til at løse uforudsete opgaver."

"Jeg var ikke klar over at Benny ville nominere mig. Det kom som en meget glædelig overraskelse, da en af mine venner gjorde mig opmærksom på det", siger Majken. "Jeg synes at Benny er et fantastisk spændende menneske at arbejde sammen med. Vi mødtes da vi manglede en sparringspartner til et idrætsforløb om wrestling på Langå Skole." Det blev et godt match, da Benny ved en masse om wrestling og Majken har stor erfaring med organisering af større events og undervisningsforløb.

Majkens involvering i SCI-FI-CON startede i 2019 da hun en dag blev ringet op af Benny, med spørgsmålet om hun ville være en del af teamet. Majken måtte så indrømme at hun desværre intet anede om science fiction-genren, det var til gengæld ingen hindring da det grundlæggende var hendes evner som organisator han søgte. Hun gav det heldigvis en chance.

"Jeg tilbød Benny at tage nogle af mine kolleger med fra Hjemmeværnet, hvor jeg også er frivillig," udtaler Majken. "De deltog selvfølgelig i civilpåklædning - og selvom jeg ikke kendte dem personligt, var jeg sikker på at de havde et værdikodeks som jeg kunne stå inde for."

Majken fandt det naturligt at være bindeleddet imellem Benny og de mange frivillige. Samtidigt nød hun at finde de rette personer til de opgaver som de blev bedt om at løse. Hun følte en stor glæde hver gang hun blev gjort opmærksom på, at SCI-FI-CON's gæster og standholdere følte sig godt behandlet af de frivillige.

"Aftenen hvor Benny bad mig blive leder af de frivillige, var en uforglemmelig aften. Vi havde spist og hygget med stjernerne fra Star Wars-universet og de andre frivillige. Jeg nød i stor grad den skønne og nørdede stemning og troede ikke at det kunne blive bedre. Det blev det. Jeg var ovenud stolt og lykkelig", udtaler Majken.

"Jeg nyder rigtigt meget at samarbejde med de frivillige og vores samarbejdspartnere. Det er mig en stor glæde at hele vores frivillig-team er nomineret i kategorien "Årets frivillig-team" og jeg føler mig meget ydmyg over den ære at blive valgt som deres leder og tilmed at være nomineret i årets kategori for frivillig leder sammen med andre gode ledere." fortsætter Majken.

SCI-FI-CON's team af frivillige håndterer alt fra førstehjælp til billettering. De knokler hele weekenden fra tidlig morgen til sen aften med at sikre, at alle der deltager på SCI-FI-CON får en enestående oplevelse. De har altid et smil på læben og hjælper alle med at løfte de opgaver som de får. En del af holdet deltager også forud for messen med grafisk arbejde, plakater og flyers, hjemmeside og sociale medier.

"Det er et utroligt godt team vi har," siger Benny Ray. "Det er faktisk utroligt at kun 30 personer kan få sådan et stort arrangement til at køre problemfrit. De fortjener virkelig et ekstra skulderklap for deres indsats."

FRIGG
AWARDS afholdes onsdag den 28. september i Nordisk Film Biografer Randers, hvor vinderne afsløres.


© Copyright 2023 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.