Fritidspasordning på vej til børn og unge

Randers
Mandag 17. januar 2022 kl. 10:30

Fritidspasordning på vej til børn og unge
Arkiv billede


Af Carina Kondrup

Fritidspasordning på vej til børn og unge

Randers kommune har modtaget et tilskud på 1.360.440 kroner fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til en ny ordning med fritidspas. I de næste to år vil kommunen derfor arbejde intensivt med at få inkluderet endnu flere børn og unge i fritidslivet.

Børn og unge skal have lige muligheder for at deltage i fritidsaktiviteter. Det er baggrunden for en ansøgningspulje fra Socialstyrelsen, som Randers sammen med 13 andre kommuner har fået tilskud fra.

Styrelsen har erfaringer fra tidligere projekter, der viser at fritidspas er vejen til at få flere udsatte børn og unge til at deltage i det organiserede forenings- og fritidsliv. Fritidsaktiviteterne sammen med andre børn og unge giver mange positive oplevelser, der kan medvirke til at skabe nye sociale relationer og nedbryde den negative sociale arv for udsatte børn og unge.

"Langt de fleste børn og unge i Danmark har en aktiv fritid gennem deres deltagelse i foreningslivet. Der er dog en gruppe børn og unge, som ikke får den oplevelse. Det kan skyldes, at familierne enten ikke har de økonomiske ressourcer til at betale for enten kontingent eller udstyr til aktiviteten. Der kan naturligvis også være nogen som har manglende kendskab til foreningslivet, og de muligheder som det giver. Uanset grunden, så er der en gruppe af børn og unge, der ikke får samme adgang til et aktivt fritidsliv, som andre børn. Derfor er det overordnede formål med fritidspas i Randers Kommune at sikre flere børn og unge en adgang til foreningslivet - med alle de positive gevinster der følger med." siger Sammy Elshikh, der er projektkoordinator hos Randers Kommune.

Randers Kommune har med tilskuddet fra socialstyrelsen oprettet projektet 'Fritid For Alle' sammen med en række samarbejdspartnere. Et stærkt samarbejde med Broen Randers, Børnenes kontor, Red barnet og Randers FC Fonden skal derfor hjælpe med at udbrede kendskabet til fritidspasordningen.

Sideløbende vil der blive koordineret en prioriteret indsats med udvalgte skoler, frivillige foreninger og SSP-konsulenter, med et mål om at forankre ordningen i lokalmiljøet og danne et stærkt omfavnende netværk, der kan støtte børn og unge på deres vej ud i foreningslivet. I de næste par måneder vil parterne konkret udarbejde en plan for, hvordan projektet skal udrulles.

© Copyright 2022 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.