Fremgang i elevtallet på Tradium

Forside
Mandag 19. august 2019 kl. 13:00

Fremgang i elevtallet på Tradium

Over 100 elever flere end sidste år har valgt at starte på en af Tradiums uddannelser.

Elektrikeruddannelsen og EUX Business er blandt de uddannelser, der har oplevet en øget søgning.

Skolestarten er gået på Tradium, og 1248 nye elever er nu med til at skabe liv på gangene. Det er en fremgang på over 100 elever fra studiestarten i 2018.

De businessorienterede grundforløb på EUX – den erhvervsfaglige studentereksamen, der kombinerer erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse – er blandt de populære uddannelser.

"I 2018 tog vi imod 39 nye elever på EUX Business. I år er antallet af nye elever 60, så det er vi naturligvis meget glade for. Når de unge oplever Tradium som et attraktivt uddannelsessted, er en af faktorerne helt sikkert vores gode samarbejde med virksomhederne om lærepladsgaranti," fortæller Bent Oppelstrup, der er områdedirektør for EUD, EUX og AMU.

Strøm på uddannelsen

Fra år til år er der udsving i hvilke uddannelser, der er de mest populære. Men Tradium har fortsat stor søgning på tømreruddannelsen, og i år er der også mange, der har valgt at læse til elektriker.

"Det er rigtig positivt med den øgede søgning til elektrikeruddannelsen, for det er en kompetence, erhvervslivet efterspørger. Til gengæld vil vi gerne have flere smede. Her står virksomhederne også parat med lærepladser, og derfor er det ærgerligt, at vi i år igen ser en lille søgning. At løfte det tal vil være et fokusområde fremadrettet," siger uddannelseschef Lars Bagger Hansen.© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Klik venligst