Freddie Dybris værker– en mindeudstilling

Navne
Lørdag 29. oktober 2022 kl. 15:00

Freddie Dybris værker– en mindeudstilling

Gensyn med Den Blå Maler

Velkommen til Nostalgisk Verden – en mindeudstilling

Billedkunstner og fabulerende kolorist Freddie Dybris ville være fyldt 100 år d. 6. november 2022.

Netop den dag, d. 6. november 2022, inviterer familien alle interesserede til fernisering på en mindeudstilling af Freddie Dybris’ værker på Godsbanen i Aarhus.

Freddie Dybris var en velkendt østjysk maler, som spøgte med, at han var verdensberømt - i Aarhus. Han boede i Skive og Randers i sin barndom og ungdom, og gik på Børge Hovedskous Malerskole i Randers.
Efter en ’pilgrimsrejse’ til Frankrig i slut-1940erne levede han i Aarhus og Risskov med sin familie i 35 år, indtil han midt i 1970erne slog sig ned med sin hustru Tove i Tvingstrup Station nord for Horsens.

Hans aktive år som kunstner og hans store engagement satte sit præg på kunst- og kulturlivet i Aarhus fra 1950erne. Dybris’ billeder kunne ses og sanses på udstillinger her, i hele Danmark og i Norden, ofte sammen med andre kunstnere, og han deltog i og tog initiativ til kunstfællesskaber og udgivelser. Blandt andet var han med til at stifte kunstnersammenslutningen Guirlanden og sad i redaktionen for Aarhus Kunstavis - senere Jydsk Kunstavis. Dybris var vellidt blandt kunstnere og også en eftertragtet ophænger af udstillinger.

Freddie Dybris var en del af den modernistiske generation, tæt på Cobra-gruppen, som efter 2. Verdenskrig malede ekspressionistisk, og han blev kaldt Den Blå Maler, da mange nuancer af blå går igen i hans værker. Anmeldere havde svært ved at placere ham i en -isme, så de døbte hans kunst Dybrisme.

Dybris eksperimenterede livet igennem med udtryk og materialer og arbejdede med maleri, mosaiksten, litografi, tegninger, linoleumstryk og akvarel.

*Dybris er jævnligt nævnt i “200 års kunst i Aarhus” af Lars Morell

Fernisering den 6. nov. kl 10-16. Fri entré

Udstillingen løber fra 6. til 10. nov. i ”Kedlen” på Godsbanen i Aarhus.

Åbningstider: 12-19. Fri entrè© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.