Forslag fra SF om vinterhjælp skal behandles i byrådet.

Debat
Tirsdag 29. november 2022 kl. 15:29

Forslag fra SF om vinterhjælp skal behandles i byrådet.

.
Forslag fra SF om vinterhjælp skal behandles i byrådet.

Der er et stort behov for mere hjælp til dem, der er hårdest ramt af de mange prisstigninger på el og varme. De mange store regninger i en tid med høj inflation og stigende renter, kommer til at presse mange hårdt økonomisk.
Også I Randers kommune er der borgere, der springer måltider over, ikke kan betale deres regninger og som ikke har varmt tøj til vinter. Det kalder på byrådets opmærksomhed og vilje til at hjælpe borgerne i en svær tid.

SF foreslår derfor, at Randers Kommune skal tage nye skridt for af hjælpe de borgere, der lider mest under de nuværende prisstigninger.

Konkret foreslår SF tre initiativer.

1. at der mere målrettet kommunikeres om den kommunale mulighed for, at søge tilskud til regningerne for økonomisk trængte. Fx på hjemmesiden, sociale medier og via infostanderne.

2. at kommunen sikre at flere kan få adgang til at få hjælp til deres energiregninger.
Dette skal ske ved forhøje det vejledende rådighedsbeløb kommunen anvender. Hvis det vejledende rådighedsbeløb hæves med 500 kr. fx som Rødovre Kommune har gjort det, vil flere kunne få den hjælp de har brug for.

3. at kommunen giver et ekstraordinært tilskud på 300000 kr. til de organisationer og foreninger, der har foodbanks, så de har en chance for at følge med efterspørgslen på helt basale madvarer.

Byrådsmedlem fra SF Rosa Lykke Yde udtaler:
"Jeg høre om familier, der ikke kan betale deres regninger, hvor forældre springer måltider over og hvor det er svært at få råd til ordentligt vintertøj til børnene. Det bliver vi som kommune nød til at reagere på. Hos mange borgere er økonomien er presset og de der er hårdest ramt er, ganske enkelt, nød til at få hjælp til at klare vinteren."
© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.