Forening for oplevelser til børn med livstruende sygdomme udvider koncept og ændrer navn

Danmarkidag
Lørdag 3. april 2021 kl. 17:00

Forening for oplevelser til børn med livstruende sygdomme udvider koncept og ændrer navn
Foreningen har tidligere inviteret piger til et photoshoot på et slot og opfyldt en prinsessedrøm. Nu udvider foreningen til også at tilbyde drenge en dag, hvor de kan udleve deres "indre kriger"
Arkiv billede


.
Forening for oplevelser til børn med livstruende sygdomme udvider koncept og ændrer navn

Siden 2016 har den frivillige forening ”Min prinsessedrøm” arrangeret eventyrlige oplevelser for piger i alderen 0-18 år. Her har tylskørter og herskabelige omgivelser fra danske godser og slotte været en fast del af programmet, når de udvalgte piger, alle med en livstruende eller kronisk sygdom tæt ind på kroppen, fik tilbudt en drøm af en prinsesseoplevelse.

Men det handler ikke længere kun om prinsesser.

Fra 2021 udvides Min Prinsessedrøms oprindelige udgangspunkt og giver nu også drenge med svære livstruende sygdomme, mulighed for at få en dag de og deres familie aldrig glemmer. De drenge som er med, kan ved hjælp af foreningen udleve deres ’indre kriger’.

Herved får drengene mulighed for at udtrykke og fremvise deres indre viljestyrke og kampgejst. Et mod som drengene vil finde styrke i, når de hver dag står over for udfordringer og svære situationer, i deres kamp for livet. Ved at lege os ind i eventyrernes verden, både for drenge og piger, kan sygdommen skride i baggrunden og familierne står stærkere sammen, i kampen mod sygdommen.

”Vi nu skal danne en fælles paraply for både drenge og piger. Vi udvider konceptet og kan nu komme ud og glæde en masse drenge og deres familier”.
fortæller Mette Nygaard ,Fast hofdame og frivillig

Med denne udvidelse til både at arrangere oplevelser for både drenge og piger, er der derfor naturligt for foreningen at ændrer navn, så det afspejler den nye virkelighed og signalerer, at man både giver drenge og piger en drømmedag for livet – Foreningens nye navn ændres derfor til ”Min Drømmedag”.

Foreningen har åbnet op for ansøgninger, for oplevelser ude for både piger og drenge, og til hjemmebesøg, til de børn som grundet sygdom ikke har mulighed for at forlade deres egne rammer. Såfremt forholdene og Covid-19 restriktioner tillader det, forventer vi at afholde generalprøve på ”Min Indre Kriger”, i maj-juni.


© Copyright 2021 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.