Foredrag: Oldtidsfund gjort med metaldetektor

Randers
Onsdag 16. september 2020 kl. 09:00

Foredrag: Oldtidsfund gjort med metaldetektor
Foto: Casper Skaaning Andersen



Mange amatørarkæologer hjælper museerne med at afsøge større udgravningsfelter med metaldetektor. Torsdag 8. oktober kl. 19 kan interesserede få at vide, hvordan en hobby bliver en værdifuld viden for fagarkæologerne.

Lektor i arkæologi Andres Dobat fra Aarhus Universitet fortæller om hvordan dansk metaldetektorarkæologi har udviklet sig til en unik og internationalt anerkendt succeshistorie. Danmark er blevet et foregangsland på området. Andres Dobat fortæller om de mange nye fund, der rykker ved vores billede af Danmarkshistorien.

Foredraget vil også introducere DIME portalen, den Danske registreringsportal for detektorfund som muliggøre optimal udnyttelse af metaldetektorfundenes store formidlings- og forskningsmæssige potentiale.

Arrangementet finder sted i store sal i Helligåndshuset, Erik Menveds Plads 1, Randers. Tilmelding til foreningens formand Eske Thøgersen er nødvendig. Randers Folkeuniversitet er medarrangør.

Yderligere beskrivelse af foredraget kan findes på Randersegnens Amatørarkæologers hjemmeside randers-arkaeologi.com.




© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.